Få hjælp i sorgen: Sorggruppe starter op i Kværndrup

Dorte Petersen (tv) har selv oplevet, hvordan en sorggruppe hjalp hende igennem en vanskelig tid, og den erfaring vil hun videregive i et samarbejde med Dorte Wittrup, der er præst i Kværndrup Kirke. Foto Kurt Rasmussen

Få hjælp i sorgen: Sorggruppe starter op i Kværndrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis du har mistet en, du holder af og er i sorg, kan du fra næste måned møde ligesindede, når Kværndrup Kirke starter en sorggruppe op.

Kværndrup: - Jeg kommer nogle gange til at sige til mine konfirmander, at jeg håber, at de kommer til at opleve en stor sorg, og det overrasker dem meget, men det betyder jo, at de har haft en stor kærlighed, fortæller Dorte Wittrup, der er præst i Kværndrup Kirke.

Gennem de seneste år har Folkekirken ydet en ekstra indsats for at hjælpe personer i sorg, og Dorte Wittrup har meldt sig under fanerne ved at tage kurser inden for ledelse af sorggrupper. Det udmønter sig nu i, at hun får debut med sin egen sorggruppe, når hun fra onsdag den 7. marts åbner kirkedøren op for personer, der har behov for at tale om deres sorg.

- Sorggrupper er et fænomen, der begynder at blomstre op uden for de større byer. De fleste mennesker gør meget ud af at opbygge relationer og bygge venskaber, men vi er ikke så trænede i at miste hinanden, og vi er ikke forberedte på, hvad det gør ved os, forklarer hun.

At deltage i en sorggruppe er ikke en hoplanål til, at man kommer fra A til B. Det er en proces, hvor man er i en samtale med andre mennesker, og det tager sin tid
Dorte Wittrup
Folkekirkens sorggrupper
I folkekirkens sorggrupper kan du finde støtte, hvis du har mistet en, du holder af. Du behøver ikke have en stærk tilknytning til kirken for at deltage.

En sorggruppe forsøger ikke at fjerne din sorg eller at presse dig til at 'komme videre', men fællesskabet med andre, som har mistet, kan hjælpe dig med at bære sorgen og den forandrede hverdag.

Sorg er en naturlig reaktion på tabet af en nærtstående.

Sorg skal ikke behandles, men bæres sammen med de efterladte.

Sorggrupper kan mindske følelsen af ensomhed og meningsløshed, og det er for mange en støtte at høre, hvordan andre har tacklet sorgen.

Kilde: Folkekirken.dk

En fælles følelse

Sorggruppen vil holde et ugentligt møde ved et bord med plads til 10 i den prægtige Kværndrup Kirke, og rummet er nøje udvalgt.

- Det er et stort rum, men det er også et trygt rum, og det er et rum, der har plads til alle følelser og til alle livets udfordringer, siger Dorte Wittrup og får et anerkendende nik af Dorte Petersen, som for blot et år siden havde tilmeldt sig en sorggruppe.

- Da min mand døde, manglede jeg et efterværen. Han døde på en fantastisk smuk måde på et hospice, hvor de også tog sig af os pårørende og samlede os op, men da det var slut, blev der godt nok tomt. Det var ubeskriveligt svært, siger hun og fortæller, at der inden for sorggruppen langsomt opstod et stærkt fællesskab.

- Vi vidste præcis, hvordan hinanden havde det, for vi havde den samme smerte, og vi sad jo bare og nikkede, hver gang der var en der forklarede sig. Den der forståelse for, hvor mange ansigter og faser, sorgen har, skal man have prøvet for at forstå den, så det har været utrolig godt for mig at være en del af sorggruppen, siger hun.

Sorgassistent

Der er plads til otte personer i sorggruppen, og når den starter op i Kværndrup Kirke, vil Dorte Petersen være til stede som assistent for Dorte Wittrup.

- Jeg vil opfordre alle, der har den mindste lyst, til at tilmelde sig. I den sorggruppe, som jeg deltog i sidste år, mødtes vi også efter forløbet, for vi var jo ikke helt færdige med hinanden. Vi har gået nogle lange ture sammen, og vi har været hjemme og besøge hinanden. De er nogle brave mennesker, og mange er gode til at lave snapse, så dem har vi også smagt på, siger hun med et lille smil og får præsten til at grine.

- Ja, men det er ikke noget, jeg kan love. Når vi holder møder her, kører vi med kaffe og kage, siger Dorte Wittrup med grinet i behold inden hun forklarer alvoren bag sorggruppen.

- Der må gerne være gået nogle måneder, for sorgen hvirvler noget op, og det kræver, at der er kommet lidt ro på for at kunne høre på andres historier. At deltage i en sorggruppe er ikke en hoplanål til, at man kommer fra A til B. Det er en proces, hvor man er i en samtale med andre mennesker, og det tager sin tid. Vi håber, at det rum, vi kan lave, er med til, at man kan forlige sig med sorgen og give noget ro, lyder det fra Dorte Wittrup.

Sorggruppen starter onsdag 7. marts og finder sted i Kværndrup Kirke hver onsdag fra klokken 14 - 16.

Du kan tilmelde dig hos Dorte Wittrup på tlf: 23421148, eller hos Dorte Petersen på tlf: 29729234, og du behøver ikke have en stærk tilknytning til kirken for at deltage.

Få hjælp i sorgen: Sorggruppe starter op i Kværndrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce