FFV-selskabers værdi hemmelig


FFV-selskabers værdi hemmelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I dag drøfter økonomipolitikerne det mulige salg af Faaborgs el-, vand- og varmeforsyning. Dyr ekspertrapport holdes hemmelig

FAABORG-MIDTFYN: De seneste uger har en advokat og et revisionsselskab arbejdet hårdt på at finde frem til et større millionbeløb - nemlig salgsværdien af Faaborg Elforsyning og Faaborg Fjernvarme.

Opgaven blev stillet af Økonomiudvalget for halvanden måned siden, fordi politikerne - ikke mindst borgmester Bo Andersen (V) - ønskede en vurdering af, om kommunen er bedst tjent med at beholde forsyningsselskaberne, eller om de skal sælges eller fusioneres.

Nu er rapporten med eksperternes bud på en salgsværdi på trapperne, og i dag skal sagen igen drøftes af Økonomiudvalget.

Men sagen er sat på den lukkede del af dagsordenen, for offentligheden må ikke få indsigt i, hvilke millionbeløb, eksperterne er nået frem til. Kommunaldirektør Benny Balsgaard begrunder:

- Vi er nødt til at holde oplysningerne tæt til kroppen. I og med at der kan blive tale om et salg, er det ret afgørende, at vi ikke sender oplysninger om værdien ud til offentligheden. Det kan være med til at skade i et forhandlingsforløb, siger Benny Balsgaard.

Først offentligt senere

Derfor mener kommunaldirektøren, at indholdet af eksperternes rapport tidligst kan offentliggøres, når der er truffet en endelig beslutning om forsyningsselskabernes fremtid.

Faaborg Forsyningsvirksomheders formand, Hans Jørgensen (S), er enig med kommunaldirektøren i, at rapporten skal være hemmelig.

Han peger på, at Faaborg Forsyningsvirksomheder som kommunalt aktieselskab drives efter aktieselskabsloven.

- Derfor er vi nødt til at være rimeligt lukkede, siger Hans Jørgensen.

Han tilføjer, at det heller ikke i det private erhvervsliv er kutyme at melde den slags oplysninger ud.

Princip-debat offentlig

Når sagen på et tidspunkt - muligvis allerede i næste uge - havner i kommunalbestyrelsen, vil eksperternes vurderinger af salgsværdien derfor også være forbeholdt politikerne på den lukkede del af mødet.

Til gengæld er både Hans Jørgensen og Benny Balsgaard enige om, at selve det principielle spørgsmål om, hvorvidt forsyningsvirksomhederne skal sælges eller beholdes, vil blive diskuteret af den samlede kommunalbestyrelse på et offentligt møde.

FFV-selskabers værdi hemmelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce