FFV-bestyrelse sagde ja til dyrt tjek


FFV-bestyrelse sagde ja til dyrt tjek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bestyrelsen i Faaborg Forsyningsvirksomheder vedtog at betale salgstjek. Umuligt at stritte imod, siger FFV-formand.

FAABORG-MIDTFYN: Grønt lys. Når det ikke kan være anderledes.

Nogenlunde sådan var reaktionen fra bestyrelsesformanden i Faaborg Forsyningsvirksomheder (FFV) på en henvendelse fra kommunen tidligere på foråret.

Kommunen bad nemlig om FFV-bestyrelsens ja til at betale et syvcifret beløb til en ekspertundersøgelse, der skal afdække, hvor meget el- og fjernvarmeforsyningen vil være værd ved et salg.

Det oplyser formand for Faaborg Forsyningsvirksomgeder, socialdemokraternes gruppeformand Hans Jørgensen (S).

Med FFV-bestyrelsens ja til at betale kunne politikerne i Økonomiudvalget kort efter vedtage at sætte gang i den dyre undersøgelse.

Kritik fra forbruger

En kritisk forbruger i Faaborg, Klement Bornebusch, har ellers skrevet til Miljøministeriet om sagen. Han mener nemlig, at det ville være på kant med loven, hvis økonomipolitikerne havde bestemt, at FFV og dermed el-, vand- og varmeforbrugerne skulle betale for undersøgelsen uden om FFV's egen bestyrelse.

Men med Hans Jørgensens nye oplysning om, at FFV-bestyrelsen har godkendt at betale den dyre ekspertundersøgelse, lader formaliteterne til at være i orden.

Hans Jørgensen understreger dog, at det var en beslutning, han ikke var glad for at træffe, og FFV-formanden har da også ved flere lejligheder udtalt sin skepsis overfor salgstankerne og det faktum, at forbrugerne skal betale for ekspertundersøgelsen.

Når Hans Jørgensen alligevel ikke benyttede formandsposten i forsyningsselskaberne til at stritte imod, har det sin klare årsag.

- En tom demonstration

- Når eneaktionæren (Faaborg-Midtfyn Kommune, red.) beder om at få et spørgsmål til behandling i bestyrelsen, så har vi bare at gøre det.

Hvad hvis I sagde nej?

- Så ville bestyrelsen vel blive bedt om at gå. Jeg har den klare opfattelse, at det ville være en tom protest at nægte at betale for undersøgelsen, fordi der ville være et markant flertal i kommunalbestyrelsen for at sætte den i gang, siger Hans Jørgensen.

Sagen om et muligt salg af forsyningsselskaberne skal i øvrigt diskuteres igen i Økonomiudvalget i morgen.

FFV-bestyrelse sagde ja til dyrt tjek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce