Eventyr venter down under


Eventyr venter down under

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PRAKTIK: 25-årige Merete skal opleve et nyt kontinent i gummistøvler
PEJRUP: I september skifter 25-årige Merete Møller Andersen fra Pejrup nattjansen på Postcenter Fyn i Odense ud med livet som praktikant på en farm på den anden side af jorden.

- Jeg har altid drømt om at komme til Australien, om at opleve en anden kultur og være en del af den. Og så tænkte jeg, det her må være måden at gøre det på, fortæller den 25-årige postarbejder.

Men det er ikke noget helt almindeligt udlandsophold, Merete Møller Andersen drager ud på. I Australien venter mere end sproglige forviklinger og kulturelle forskelle.

Meretes rejse er arrangeret af International Agricultural Exchange Association, IAEA, som hvert år sender mere end 7000 unge mellem 18 og 30 år med interesse for landbrug ud som medhjælpere på farme rundt om i verden.

Eventyr og landbrug

Udvekslingsprogrammet hedder Agriventure, som er en sammentrækning af agriculture og adventure, landbrug og eventyr, og det er det, det hele handler om.

Til Merete Møller Andersens nye hjem i Kellerberrin i det vestlige Australien hører godt og vel 6000 hektar landbrugsjord - et område på størrelse med Amager, som Merete i fællesskab med sin kommende værtsmor og -far skal passe.

- Det der med landbrug har altid rodet rundt oppe i hovedet på mig, og nu tager jeg chancen og ser, hvad det er og oplever en hel masse samtidig, siger hun.

- Jeg ved ikke om, jeg skal være landmand, når jeg kommer hjem. Lige nu står alle muligheder åbne, hvis jeg får et rigtig positivt indtryk, så kan det jo godt være, konstaterer Merete Møller Andersen, der har arbejdet hos Post Danmark siden 1997.

Ny luft under vingerne

I efteråret 2003 blev det klart, at Postcenter Fyn skulle lukkes, og det gav Merete Møller Andersen det sidste skub.

- Jeg har længe trængt til at prøve noget andet. For halvandet år siden læste jeg en artikel om IAEA i avisen, og siden har jeg gået og puslet med ideen om at komme af sted. Da postcentret så skulle lukkes, tænkte jeg, nu skal det være, fortæller hun.

I dag, et halvt år senere, står rygsækken og gummistøvlerne klar til 12 måneder i det store støvede land på den anden side af jorden.

- Jeg glæder mig utrolig meget til at komme af sted, det bliver en udfordring, siger Merete Møller Andersen.

Eventyr venter down under

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce