Etik og moral væk i personsag


Etik og moral væk i personsag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faglig konsulent kritiserer kommunen, som ikke vil ansætte konstitueret leder gennem halvandet år

FAABORG-MIDTFYN: I mere end halvandet år var Vibeke Hvidsten konstitueret leder af plejecentret Åløkkeparken i Brobyværk. Kommunen forlængede gentagne gange aftalen med hende.

Men da Vibeke Hvidsten i sommer søgte den opslåede stilling som fast leder af plejecentret, valgte kommunen alligevel at besætte stillingen til anden side.

Konsulent i fagforbundet Lederforum, Ole M. Nielsen, erkender, at Faaborg-Midtfyn Kommune ikke har gjort noget forkert i juridisk forstand.

- Men den etiske og moralske side synes jeg ikke, at de har levet op til, siger han.

- Man kan ikke bruge folk på den måde i flere år og så smide dem væk. Det er ikke en fair måde at behandle folk på, siger Ole M. Nielsen.

Sygemeldt efter afslag

Vibeke Hvidsten har siden afslaget på sin ansøgning været sygemeldt i cirka tre måneder som direkte følge af afslaget. Efter et møde med ældrechef Allan Christiansen forventer hun dog at vende tilbage til Åløkkeparken i næste måned i den stilling, hun havde, før hun blev konstitueret.

Af hensyn til sin fremtidige situation i kommunen har Vibeke Hvidsten derfor ikke selv ønsket at udtale sig til denne artikel.

Men Ole M. Nielsen synes ikke, at kommunen har tacklet den her sag særlig elegant.

Han pointerer, at det normale er, at man vælger at fastansætte den konstituerede, når man har benyttet sig af vedkommende så længe. Ellers burde kommunen jo langt tidligere have skilt sig af med den konstituerede leder, hvis kommunen ikke mener, at vedkommende er den rigtige, lyder argumentet.

Åløkkeparken uden leder

Ironisk nok valgte den person, som kommunen i sommer ansatte som fast leder i stedet for Vibeke Hvidsten, at springe fra i 11. time.

Da Vibeke Hvidsten er sygemeldt, måtte man altså se sig om efter en anden konstitueret leder.

Hende fandt man som bekendt i Dorthe Andersen fra Lysbjergparken, som dermed i øjeblikket skal holde styr på hele to plejehjem, hvilket fra flere sider i disse spalter er blevet kritiseret som en uholdbar løsning.

Et drøjt forløb

Socialudvalgsformand Herdis Hanghøi (V) siger da også til Stiftstidende:

- Generelt har det ikke været noget godt forløb med de mange konstituerede ledere, vi har haft. Det har været et drøjt forløb.

Hun understreger, at det ikke skal forstås som en kritik af de konstituerede ledere, som har gjort det godt ud fra de rammer, de har fået.

- Men det er alt andet lige bedst, når man har en fast, synlig leder i dagligdagen. Det giver mere ro, det er helt klart, fastslår socialudvalgsformanden, der ikke vil kommentere konkret på Vibeke Hvidstens sag.

- Vi politikere har ikke noget med personalesager at gøre, siger Herdis Hanghøi.

- Jeg har tillid til, at fagchefen (Allan Christiansen, red.) og ansættelsesudvalget har foretaget de vurderinger, der skal til, og har handlet ud fra de bevæggrunde, der har været nødvendige, siger hun.

Fyens Stiftstidende har uden held forsøgt at træffe Allan Christiansen for en kommentar til kritikken fra Lederforums Ole M. Nielsen.

Etik og moral væk i personsag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce