Et uheldigt sammenfald


Et uheldigt sammenfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NU må I se at komme på dupperne og markere socialdemokratisk politik, så vi kan gøre os håb om at få borgmesterposten i en ny Midtfyns Kommune.

SÅDAN lyder appellen fra formanden for vælgerforeningen i Ryslinge Kommune, Poul Erik Poulsen, til partifællerne i de tre midtfynske byråd. En lignende opfordring kommer næppe fra vælgerforeningen i Årslev Kommune, da formanden dermed skulle sende en appel til sig selv. Formanden er nemlig lig med borgmester Hans Jørgensen.

DET er ikke noget særsyn, at lokalpolitikere også er formænd for vælgerforeninger, men det er en uskik. En god vælgerforening er garant for, at lokalpolitikerne ikke glemmer det valgprogram, de blev valgt på.

DEN velfungerende vælgerforening er desuden sparringspartner for lokalpolitikerne. De kan få afprøvet deres ideer og synspunkter i vælgerforeningen, der kan bidrage med gode råd. Det kunne for eksempel være om, hvilke kommuner Årslev skal fusionere med ved en kommende kommunesammenlægning.

EN af vælgerforeningernes fornemste opgaver er endvidere at finde gode kandidater til et kommunalvalg, herunder også borgmesterkandidat. Det siger sig selv, at det i den situation ikke er særligt smart med borgmesteren selv i front for vælgerforeningen.

HVIS de tre formænd for de socialdemokratiske vælgerforeninger i Ringe, Ryslinge og Årslev kommuner mødes for at drøfte, hvem der kunne blive en slagkraftig socialdemokratisk borgmesterkandidat i en Midtfyns Kommune, opstår i øvrigt den pudsige situation, at Hans Jørgensen altså skal være med til selv at tage stilling til, om han vil være et godt bud. Formanden for vælgerforeningen i Ringe, Lena Rue, skal vurdere, om der skal satses på at overtale formanden for den socialdemokratiske gruppe i Ringe Byråd. Han hedder Mogens Rue og er gift med Lena Rue.

NÅR byrådspolitikere er sovset ind i bestyrelserne i mange vælgerforeninger, er det ganske enkelt af nød. Mange ville gerne være fri, men har nødtvunget sagt ja, fordi andre ikke har villet påtage sig opgaven. Det er synd for demokratiet.

Birgit Bakkær er Fyens Stiftstidendes egnsredaktør på Midtfyn.

Et uheldigt sammenfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce