Et uforsonligt delt Faaborg


Et uforsonligt delt Faaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BORGERMØDE: Skyttegravskrig mellem politikere - og de menige fåborgensere - i aftes

FAABORG: Det har gennem længere tid stået klart, at Faaborg Byråd er uforsonligt delt i sagen om en ny kommunestruktur.

På borgermødeet i Sundskolens aula i aftes blev det så klart, at delingen er ligeså markant og uforsonlig blandt de menige borgere.

Godt 120 var mødt frem - og der blev skiftevis klappet af den ene halvdel og af den anden halvdel alt efter, om der havde været et indlæg for eller imod Midtfynsløsningen.

Og på borgermødet talte politikere og borgere på de to fløje sig rent faktisk længere fra hinanden end tættere på hinanden.

Der er derfor ingen tvivl: Det bliver et splittet Faaborg, der vil gå ind i en hvilken som helst fremtidig storkommuneløsning.

Borgermødet var på invitation af borgmester Britta Duelund (S), men informationsdelen i starten - med blandt andet strukturhistorik af konsulent Michael Sloth - var nok noget af en misforståelse. Det var tydeligt, at borgerne var mødt frem for at de kunne komme til orde.

Informationsdelen fik da også enkelte af de fremmødte til at forlade Sundskolen i protest - de havde haft et ønske om at komme direkte til debatten.

Men debatten kom dog i gang - efter et to minutter langt indlæg fra hver af de 10 gruppeformænd i byrådet.

Eva Rowley bad politikerne tænke på, at den nye Faaborg-Midtfyn kommune bliver skåret over af både jernbane, A9 og den nye hovedvej - og at det på den måde kan være svært at samle indbyggerne.

Peter Jensen stod uforstående over for, at byrådet overhovedet kan anbefale en kommune, uden der tilsyneladende er foretaget økonomiske beregninger af konsekvenserne af sammenlægningen.

Holger Rasmussen fra Jordløse understregede, at det godt kan være, at politikerne i Haarby Kommune ikke vil se mod Faaborg, men at holdningen er en anden hos de menige Haarby-borgere.

Kravet fra Midtfynsmodstanderne er klart: En folkeafstemning. Og de afviste, at en sådan afstemning er for sen at afholde.

- Det kan sagtens nås endnu, eksempelvis i januar i forbindelse med det folketingsvalg, som helt sikkert kommer, understregede Ove K. Pedersen (H).

Henning Busk blev dog ved med at bore i, hvad Midtfynsmodstanderne egentlig mener, temaet for sådan en afstemning skal være.

Løsgænger Palle Petersen foreslog: 1. Haarby, Broby, Faaborg, Ærø - 2. Midtfyn - 3. Svendborg-løsningen.

Jakob Holm (SF) kaldte det udspil "at kaste blår i øjnene på folk" - med henvisning til blandt andet Haarbys og Svendborgs udmeldinger.

Et uforsonligt delt Faaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce