Et hjem til belastede børn

Lars Ellehøj åbner indvier i dag et nyt opholdssted for børn og unge, der har brug for at komme væk hjemmefra i en kortere eller længere periode. Han er positivt overrasket over, hvor godt lokalsamfundet har taget imod det nye børnehus.
Foto: Mie Schärfe

Et hjem til belastede børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fjellerup har fået et opholdssted for børn, der har brug for at komme væk hjemmefra

FJELLERUP: Når tingene kokser derhjemme på grund af skilsmisse, psykisk sygdom eller andre problemer, kan det være en rigtig god idé at komme væk hjemmefra.

Det vil et nyt børnehus i Fjellerup tilbyde unge teenagere i alderen 12-18 år.

- Vi har ikke intentioner om at redde hele verden, men vi kan tilbyde børnene et frirum, hvor de kan bo i en kortere eller længere periode, fortæller den daglige leder, Lars Ellehøj.

Børnehuset, der ligger på Ahornvænget 5 i Fjellerup, bliver indviet i dag og åbner dørene for den første beboer på tirsdag. Stedet kan på sigt rumme i alt 12 børn, der på grund af nye regler på området kan blive boende, indtil de fylder 23 år.

Mere end et hjem

- Det er meget forskelligt, hvor længe børnene er her. Nogle har måske kun behov for at komme hjemmefra et par dage, imens andre bliver boende her i flere år, forklarer Lars Ellehøj

Han håber, at stedet kan blive mere end blot et opholdssted for børnene.

- Det må meget gerne blive som et rigtigt hjem. Vi vil alle gøre, hvad vi kan for at få en virkelig god relation til børnene og et godt samarbejde med deres forældre, siger han.

Ifølge Lars Ellehøj har lokalsamfundet taget utrolig godt imod børnehuset.

- Derfor er det også vigtigt, at vi hele tiden er åbne omkring, hvad der foregår. Der kan jo være tilfælde, hvor børnene laver ballade, og så er det vigtigt med en god dialog, understreger han.

En livsstil

Til børnehuset er der ansat to pædagoger, to lærere og to medarbejdere med en blandet arbejdsmæssig baggrund.

- Vi har alle erfaring fra det specialpædagogiske område og selvfølgelig en stor interesse inden for det felt. Det bliver mere en livsstil end et job, fordi man kommer helt tæt på de her børn, fortæller Lars Ellehøj.

Selv har han en baggrund som familiekonsulent i Ringsted Kommune.

Ikke hårde kriminelle

Allerede i næste uge flytter de to første teenagere ind i børnehuset, imens to mere er på vej.

- Det vil hele tiden være et vurderingsspørgsmål, hvilke børn vi tager ind i huset. De må ikke være blandt den hårde kerne af kriminelle, stofmisbrugere eller meget aggressive. Det har vi ikke ressourcer til, forklarer han.

Lars Ellehøj understreger dog, at de ikke på forhånd vil afvise nogen, før de har haft et såkaldt "matchmøde". I flere tilfælde vil de have mulighed for at købe sig til ekstra personale, hvis det bliver nødvendigt.

Indvielsen af "Børnehuset Ahornvænget" sker kl. 10.30 i dag, og alle, der har lyst, er velkomne til at møde op. Stedet har åbent til kl. 15.00.

Et hjem til belastede børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce