Et alvorligt tilbageskridt for fritidslivet


Et alvorligt tilbageskridt for fritidslivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BESPARELSER: Formand for Folkeoplysningsudvalget raser

RYSLINGE: Et hårdt slag mod fritids- og foreningslivet i Ryslinge. Sådan betegner formanden for Folkeoplysningsudvalget, Preben Knudsen, et forslag om at spare 300.000 kroner på folkeoplysning. Et forslag, som vel at mærke får bred opbakning i kommunalbestyrelsen. Det viser en gennemgang af partiernes oplæg til besparelser på næste års budget.

Ifølge kommunaldirektør Allan Christiansen har politikerne ikke taget stilling til, om pengene skal tages fra voksenundervisning, lokaletilskud eller fritidsaktiviteter.

- Det skyldes alene, at de ikke ønsker at få beskidte fingre. Sagen er den, at vi reelt ikke har andre muligheder end at skære i tilskuddet til foreningerne, lyder reaktionen fra Preben Knudsen, der tilføjer, at han rent personligt ikke kan acceptere, at politikerne overlader ansvaret til andre.

- Hvis de vil gennemføre besparelser i den størrelsesorden, må de selv pege på, hvor pengene skal komme fra, siger han.

Færre vil gå til idræt

Preben Knudsen vurderer, at kombinationen af besparelser og mistede indtægter fra Midtfyns Festivalen betyder, at foreningerne må klare sig for cirka det halve i forhold til tidligere.

- Det tvinger foreningerne til at skære ned på aktivitetsniveauet. I forvejen yder de frivillige en stor indsats for at få økonomien til at hænge sammen. Men de har ikke meldt sig ind i en forening for at dele avisreklamer ud, siger Preben Knudsen.

Han frygter desuden, at en lang række foreninger bliver nødt til at øge egenbetalingen for at få økonomien til at hænge sammen.

- Resultatet bliver uden tvivl, at færre vil gå til idræt. Dermed er der skabt en ond spiral, hvor foreningerne kæmper med en stadig dårligere økonomi, mens de unge er tilbage på gadehjørnet, forudser Preben Knudsen.

Laveste fællesnævner

Forslaget om at reducere tilskuddet til folkeoplysning med 300.000 kroner får ikke kun konsekvenser for borgerne i Ryslinge, mener udvalgsformanden.

- Ryslinge kan med god ret prale af at tilbyde gode vilkår for det lokale fritidsliv. Eller rettere: Sådan har det været hidtil. Jeg kan frygte, at den planlagte besparelse er et signal om, at man er parat til at acceptere den laveste fællesnævner i en kommende midtfynsk kommune, siger han.

Et alvorligt tilbageskridt for fritidslivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce