Storstilet nytårskur for erhvervslivet i Faaborg-Midtfyn skudt af mellem røgeost og færdigretter.

Faaborg-Midtfyn: 25 tons skyr. Hver eneste dag. Jo, det gibbede lidt i de cirka 100 erhvervsfolk fra alle ender af Faaborg-Midtfyn, som torsdag eftermiddag var samlet hos fødevareproducenten Løgismose i Vejle-Allested for at ønske hinanden godt nytår.

Bag nytårskuren stod kommunen og borgmester Hans Stavnsager (S), som fulgte op på sidste års premiere med en særlig nytårskur for de lokale erhvervsfolk - i håb om at skabe netværk og gode relationer. Og i stedet for at holde nytårskuren på rådhuset, havde borgmesteren altså allieret sig med den fremadstormende producent af skyr og mange andre fødevarespecialiteter. En virksomhed som Løgismose kan imidlertid ikke besøges uden særlige forholdsregler. Og derfor var det et følge af kittelklædte erhvervsfolk med blå overtrækssko og hår-net - enkelte også med skæg-net - som mejerichef Henrik Toft førte rundt i fabrikken mellem røgeost og skyr, færdigretter og plantefars; sidstnævnte noget som ser ud til at kunne blive en ny stjerne på Løgismoses produkthimmel.

Kur-deltagerne fik forklaret, at Løgismose for nylig startede en produktion af færdigretter og på tre måneder har leveret næsten en halv million af slagsen. Og så fik de mejerichefens definition på kvalitet.

- Jeg plejer at sige til mine folk, at det kan godt være, de laver 10.000 røgeoste i løbet af en dag, men de skal have lyst til at købe hver eneste af dem. Hvis de ikke har lyst til det, så er det ikke kvalitet, lød det fra Henrik Toft.

Efter turen rundt på fabrikken var det tid til en skål og et par ord fra borgmesteren. Her fortalte Hans Stavnsager, at kommunen er undervejs med en ny erhvervs- og udviklingsstrategi, og han opfordrede erhvervsfolkene til at være med til at udbrede de gode historier om Faaborg-Midtfyn.

- Udadtil i forhold til omverdenen har vi alle sammen en stor interesse i, at det er de positive historier, vi får fortalt om vores område, betonede borgmesteren, som også nævnte, at kommunens erhvervskonsulenter i løbet af årets første seks måneder skal rundt til 100 lokale virksomheder for at bevare og udbygge kontakten.

  • Journalist portræt

    Af:

    Lokalredaktør siden 2009 på Fynske Mediers redaktion i Ringe, hvor jeg laver lokaljournalistik om Midtfyn til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, ugeavisen Midtfynsposten samt fyens.dk og mitfyn.dk. Tidligere lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Faaborg. Ansat i Fynske Medier/Fyens Stiftstidende siden 2006.