Erhvervschef: Send flere penge

Erhvervschef John Mogen­sen har brug for penge, så han kan ansætte flere folk til at rådgive virksomheder - ikke mindst på grund af krisen. Pr-foto
Foto: graf

Erhvervschef: Send flere penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finanskrisen giver ekstra travlhed på Faaborg-Midtfyns erhvervskontor, men politikerne vil ikke give mere i støtte til erhvervsrådet

Faaborg-Midtfyn: Lokale virksomheder står i kø for at få hjælp og rådgivning fra Faaborg-Midtfyns erhvervschef John Mogensen og hans medarbejdere.

- Flere og flere har fundet ud af, at vi er her, og krisen har skubbet til den udvikling. Det er svært at måle, men jeg tror, at vores rådgivning har været med til at redde 20-25 arbejdspladser, siger erhvervschefen.

Sagen er dog, at det stort set kun er erhvervschefen selv, der hjælper med her-og-nu-virksomhedsrådgivning.

En anden medarbejder arbejder med mere langsigtet erhvervsudvikling.

- Vi er ved at rende livet af os, og vi kunne nemt bruge en mand mere, hvis vi skal gøre arbejdet ordentligt, siger John Mogensen.

Derfor har erhvervsrådet bedt om flere penge i tilskud fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Erhvervsrådet er egentlig en forening med en lang række lokale virksomheder som medlemmer, men kommunekassen spytter for tiden 1,1 million kroner i årlig støtte i erhvervsrådet.

- Vi ved, at kommunens økonomi er meget trængt, men der er næsten ikke råd til at lade være med at øge støtten, for vores opgave er jo at fastholde og skabe nye arbejdspladser, siger John Mogensen.

Send flere penge-ønsket fra erhvervschefen er netop blevet diskuteret af politikerne i Faaborg-Midtfyns Erhvervs- og Planlægningsudvalg, men checkhæftet sidder mildest talt ikke løst hos formand Henning Andersen (S).

- Jeg tror, det ønske har en meget svær gang på jorden, for så skal vi skære et andet sted. Derfor har vi ikke givet håndslag på noget som helst, siger Henning Andersen.

Sidste år skar kommunalpolitikerne faktisk godt og vel 10 procent af den årlige økonomiske støtte til erhvervsrådet, så beløbet som nævnt i dag er 1,1 millioner kroner årligt. Men erhvervsrådet får også penge ad andre kanaler - for eksempel via kontingent fra medlemsvirksomhederne.

At hæve kontingentet er dog ikke en farbar vej, mener erhvervschefen.

- I en periode som den her er der rigeligt brug for penge ude i virksomhederne i forvejen, så det duer ikke, siger John Mogensen.

Erhvervschef: Send flere penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce