Enighed er vejen frem

Tårerne var ikke langt væk hos Inger Marie Jappe, da næstformand Sten Grønved takkede hende for "en loyal og engageret indsats" med en gave. Inger Marie Jappes svar: Jeg kommer til at savne jer.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Enighed er vejen frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KASKETSKIFTE: Hanne Sigsgaard afløser Inger Marie Jappe som handelsformand

FAABORG: Den nyvalgte formand for Faaborg Handelsstandsforening, Hanne Sigsgaard fra Vesterport Legetøj, kan ikke være i tvivl om, hvad opgaven lyder på de kommende år.

På foreningens generalforsamling i aftes på Hotel Faaborg Fjord blev det understreget både af den afgående formand, Inger Marie Jappe, og af hendes forgænger på posten, Poul Erik Køhler, at enighed og loyalitet de handlende imellem er den eneste farbare vej.

- Der er mange, der skal hjem og læse på den lektie, som vi har lært på vores detailhandlerkursus. Hvis vi ikke kan blive enige om ensartede åbningstider og samlet udsalgsstart, så kan vore kunder ikke finde ud af det. Vi risikerer, de vælger Faaborg fra som indkøbssted, advarede Inger Marie Jappe i sin beretning.

Underskud på belysning

Da det under gennemgangen af regnskabet kom frem, at der i 2003 var et underskud på julebelysningskontoen på næsten 9000 kroner, gav det anledning til følgende skarpe kommentar fra Poul Erik Køhler:

- Det er ikke rimeligt, at nogle af dem, vi til hverdag kalder kolleger, ikke bidrager til fællesskabet. Jeg mener, bestyrelsen bør overveje, hvad man kan gøre, hvis de pågældende fortsat unddrager sig fællesskabet, lød opfordringen.

Hold fast i lukkeloven

Også kommentarerne til den politiske debat om lukkeloven pegede i retning af, at fælles fodslag er "et must" blandt de handlende.

- De partier og lederskribenter, der gerne vil af med lukkeloven, bør melde klart ud, om de samtidig ønsker en kraftig udtynding i antallet af butikker i Danmark, lød det fra Inger Marie Jappe.

Hun betegnede snakken om liberalisering af lukkeloven som "uansvarlig, ulden og kortsigtet populisme".

Hertil havde et af de nye medlemmer, Jørgen Krebs fra Den Grønne Skobutik, følgende kommentar:

- Jeg er glad for, at Faaborg Handelsstandsforening kæmper for de lukketider, vi har, og jeg håber, at vores lokalpolitikere vil støtte os i kampen mod liberaliseringen.

- Stop klynkeriet

Inger Marie Jappe bakkede desuden stærkt op om den fortsatte udvikling af græsrodsarbejdet i projekt "Fra Klynk til Kreativitet".

- Det er kedeligt at læse i aviserne, at vi er en styregruppe. Vi styrer ikke ret meget, men vi samarbejder på kryds og tværs. Så hold op med al den negative snak, opfordrede den afgående formand, som også lagde et mildt pres på byens politikere forud for dagens byrådsmøde, hvor bymidteprojektet skal til behandling:

- Bliver det ikke vedtaget, er der nogle politikere, som påtager sig et stort ansvar, lød den løftede pegefinger.

Inger Marie Jappe trådte derefter tilbage efter tre år i formandsstolen. Den nye bestyrelse konstituerede sig efter generalforsamlingen med Hanne Sigsgaard som formand, apoteker Sten Grønved som næstformand og presseansvarlig og nyvalgte Mikael Neble fra Bylov som kasserer. Britt Rasmussen fra Mad med mere-Landslagteren er også ny i bestyrelsen.

Enighed er vejen frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce