Engelsk haute couture og psyko-sex-thriller på lærredet

Daniel Day-Lewis spiller den excentriske engelske modeskaber i "Den skjulte tråd". Foto: UIP

Engelsk haute couture og psyko-sex-thriller på lærredet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faaborg: Helios-Teatrets to aftenfilm i denne uge handler begge om kærlighed og magt. "Den skjulte tråd" foregår i 50'ernes haute couture-miljø i London og trækker tråde til den aktuelle #metoo-bevægelse. "Dobbelt begær" handler også om de mørke sider af kærlighed. Begge film vises til og med søndag 4. marts.

Modeskaberen Reynolds Woodcock er en kunstner. Hans kunst er kjoler. De smykker kongelige, adelige, filmstjerner og i det hele taget det finere borgerskabs kvinder i 1950'ernes London - leglighedsvis også fine gæster fra kontinentet. Men det er kjolen, der er værket. Selv er han overbevist ungkarl, og der er bestandig udskiftning i hans muser, som alle må indordne sig under hans vaner og luner. Den eneste feminine konstant i hans liv er søsteren Cyril, der også er manager for hans kjoleimperium - og selvfølgelig hans underdanige stab af syersker.

På en ferie møder Reynolds den unge Alma. Han tager hende med hjem og prøver kjoler på hende. Hvad Reynolds ikke havde forudset i mødet med den unge Alma, er, at hun er en viljestærk kvinde og ikke lader sin kærlighed indordne under hans tilfældige luner. Instruktør Paul Thomas Anderson fortæller en historie om fascination, forelskelse og besættelse på baggrund af 50'ernes haute couture i London.

Dobbelt begær

Efter det sort-hvide mesterstykke "Frantz" er François Ozon tilbage med en kulørt og ganske fugtig frækkert, "Dobbelt begær". Hovedpersonen er den skrøbelige Chloë (Marine Vacth), som forelsker sig i sin psykiater, Paul (Jérémie Renier). Den umiddelbart renskurede mand gemmer på sin helt egen hemmelighed, og snart sendes Chloë på opdagelse i sit eget begær. "Der er ikke den frækhed, Ozon ikke tillader sig i sin mest vovede film i mange år", skrev Politikens Kim Skotte fra Cannes. Ozons psyko(sex)thriller bygger på en fortælling af Joyce Carol Oates.

Der er dømt psyko-sex-thriller i
Der er dømt psyko-sex-thriller i "Dobbelt Begær" med Marine Vatch og Jérémie Renier i hovedrollerne. Foto: Camera

Engelsk haute couture og psyko-sex-thriller på lærredet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce