Enestående oplevelsessti på tegnebrættet


Enestående oplevelsessti på tegnebrættet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vester Åby-lærer bag plan om at skabe en aktivitetssti for alle landsbyens borgere - en sti der stimulerer både krop og sjæl

V. ÅBY: Et par drenge i Nike-undertrøjer og med stylet hår kommer løbende langs stien og overhaler to piger fra klassen, der hvinende triller af sted på deres rollerblades.

Længere nede ad stien passerer de en familiefar, der står i sommersolen ved en udendørs motionsmaskine og træner lidt inden aftensmaden.

Andre yngre og ældre hænger i fingerspidserne på klatrevæggen, mens et pensioneret ægtepar betragter dem interesseret fra deres bænk i kunsthjørnet mellem velduftende planter.

Nej, det her er ikke en beskrivelse af strandpromenaden i Venice Beach i Californien. Derimod kan det blive virkeligheden i Vester Åby.

Her går flere borgerne nemlig med planer om at lave en sti på området ved skolen, hallen og sportspladsen. Projektet har arbejdstitlen: "Den røde tråd - en sanse og aktivitetsti".

Lokal lærer idékvinde

Stien skal være for alle i byen, og derfor samles repræsentanter fra relevante medspillere som eksempelvis skolen, lokalråd, dagplejen, halbestyrelsen og idrætsforeningen i en gruppe for at udvikle videre på ideerne.

Ideen er født hos lærer på Vester Åby Skole Hanne Borup.

- Det er faktisk et dejligt område, vi har oppe ved skolen, siger hun.

Først havde hun mest tænkt på en sti for selve skolen, men fandt hurtigt ud af, at der var et ønske om, at stien skulle være for hele byen.

- Ideen er blevet modtaget meget positivt alle steder, men der skal jo penge til, siger Hanne Borup.

Håber på 20.000 kr.

- Kommunen fører sig jo frem som en sund kommune, så jeg håber, at vi kan få penge derfra, siger Hanne Borup.

Hun fortæller, at folkene bag stien netop har sendt en ansøgning på 20.000 kroner af sted til kommunes udviklingspulje.

Pengene skal bruges til at udvikle på projektet gennem eksempelvis borgermøde og indragelse af en arkitekt.

Og det skal afklares, hvad en sådan sti vil koste, inden man går i gang med at søge midler hos Faaborg-Midtfyn Lokale Aktionsgruppe og fonde.

Enestående oplevelsessti på tegnebrættet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce