Endnu en kongelig gave

Andreas Nellemann viser her en kopi af det monogram, Intarsia udsmykkede ruftaget i Prins Henriks båd med. Forrest udsmykningen på cigar- og cigaretæsken til Joachim og Alexandra.
Foto: Yilmaz Polat

Endnu en kongelig gave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

INTARSIA: Den kommende konge og dronning får håndværk fra Ringe

RINGE: Prins Joachim og Alexandra fik en bryllupsgave, og en række andre fra kongehuset har kunnet glæde sig over flot håndværk fra dekupørvirksomheden Intarsia i Ringe. Den tradition agter indehaver Andreas Nellemann at fortsætte, og han ved allerede nu i grove træk, hvad gaven til Frederik og Mary skal være.

- Siden Joachim blev gift, har jeg tænkt på, hvad Frederik skulle have i bryllupsgave, og jeg har i grove træk fundet ud af det. Mere vil jeg ikke sige, smiler Andreas Nellemann.

Han vil dog godt fortælle, at han på lageret har træ fra Tasmanien, hvor den kommende dronning kommer fra.

- Og det er da klart, at et mønster kunne blive indlagt i sådant træ, siger han.

Alle materialer er klar, herunder over 70 år gammelt træ af bedste kvalitet.

Udskæring i hvaltand

Netop kvalitet er nøgleordet for den specielle midtfynske virksomhed, hvor der ud over Andreas Nellemann kun er ansat to elever. Intarsia er foruden navnet på virksomheden også navnet på det håndværk, der består i at lægge et mønster i overfladen på en massiv bordplade. På virksomheden i Ringe arbejdes med "marketeri", der er udskæring i tynde materialer.

For det meste er det træ, men det kan også for eksempel være sølv, plast, perlemor og sågar et skildpaddeskjold og en hvaltand. Virksomheden er det eneste sted i Norden, hvor håndværket laves efter de gamle traditioner.

Prisen er da også derefter. Det billigste, man kan erhverve, koster 220 kroner og kan for eksempel være en huskeklemme med mønster eller en papirkniv. Blandt kunderne har været sultanen af Oman, der har fået et bord. Sågar et slot på Taiwan er udsmykket af virksomheden, men så er prisen flere hundrede tusinde kroner. Den præcise pris vil Andreas Nellemann ikke afsløre.

Ellers er kunderne ofte nogle, der ønsker et specielt motiv indlagt i træ, som for eksempel en kirke, en fabrik, en præmietyr eller andet. Prins Henrik har i sin Drage-båd fået sit monogram indlagt i ruftaget. H'et i monogrammet er udført i dansk ahorn, mens kronen er af Cuba-mahogni. I alt fem forskellige træsorter indgår.

Gaven til Joachim og Alexandra var en kombineret cigar- og cigaretæske udført i brasiliansk rosentræ og ibenholt. Dronning Margrethe fik til sin 50 års dag et meget flot bord "Triniti", hvor også en billedkunstner og en designer var med i udformningen. Nu gælder det så gaven til det kommende kongepar, som Andreas Nellemann er dybt begejstret for.

- Det er et pragtpar, der vil repræsentere Danmark på bedste vis. Det er meget vigtigt for erhvervslivet og derunder Intarsia, siger han.

Endnu en kongelig gave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce