Endestationen er nær

Det er forhold som disse, her i Højrup, at Banestyrelsen har nedlagt forbud mod, at Syd Fyenske Veteranjernbane benytter på Ringe-Faaborgbanen fra Ringe til Korinth.
Foto: Rikke Madsen

Endestationen er nær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VETERANTOG: Der må ikke køres på sporet Ringe-Korinth

RINGE: En herlig rullende aktivitet er ved at nå endestationen. Sporet på den gamle Ringe-Faaborg Jernbane er så dårligt, at Banestyrelsen har nedlagt forbud mod, at det benyttes af Syd Fyenske Veteranjernbane på strækningen Ringe-Korinth.

- Det er kedeligt og beklageligt, siger formanden for Syd Fyenske Veteranjernbane, Jørn Knudsen, Ringe.

Indtil videre kan vi kun afvente, gætte og drømme, da fremtiden er afhængig af, hvad Banestyrelsen finder frem til, når man i næste uge kortlægger omfanget af en eventuel renovering af sporet fra Ringe til Korinth.

Det store spørgsmål

- Jeg har fået oplyst, at en udbedring af strækningen, så vi igen kan køre særtog fra Korinth til Ringe og Fruens Bøge vil koste 200.000-300.000 kroner, men det store spørgsmål er, hvad Banestyrelsen vurderer den fortsatte renovering og vedligeholdelse af banen til at koste, siger Jørn Knudsen.

- Hvis det bliver en udgift i millionstørrelsen, så er der vel ikke andre end Faaborg og Ringe Kommune og Fyns Amt til at betale. Vi har ikke penge i foreningen at bidrage med.

Indtil der er en afklaring, formentlig sidst i april, må vi indstille os på, at Syd Fyenske Veteranjernbanes rute er Faaborg-Korinth retur. Sidste gang, vi var i Ringe, var i efteråret 2001, siger Jørn Knudsen, der har kørt veterantog på strækningen siden 1989.

Natursti

- Når banestrækningen Ringe-Korinth er af en sådan kvalitet, at sandet flere steder er skyllet væk under skinnerne, så finder jeg tiden inde til en debat om, hvad vi vil med den jernbane, siger borgmester Bo Andersen (V), Ringe.

- Selv om jeg udmærket er klar over, at det hos visse borgere vil være et kontroversielt synspunkt, så er min holdning, at der fra for eksempel Ringe til Højrup kunne anlægges en pragtfuld natursti eller cykelsti, og hvis skinnerne blev bevaret også åbnes mulighed for en tur på en skinnecykel, siger Bo Andersen.

I forbindelse med kommuneplanarbejdet pegede flere borgere på et sådan projekt.

- Jeg er også sikker på, at det ville være til gavn for betydelig flere borgere, end de 10-15 gange veterantoget benytter strækningen, siger borgmesteren, der allerede har bedt forvaltningen drøfte sagen med Banestyrelsen.

Endestationen er nær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce