En ny chance


En ny chance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OVER 70 procent af borgerne i den nye Faaborg-Midtfyn Kommune vil komme til at bo uden for de to store bycentre i Faaborg og Ringe.

En kendsgerning til overvejelse - og ikke mindst handling!

På den baggrund er det prisværdigt, at en gruppe har taget initiativ til et seminar om lokalsamfundene i den nye Faaborg-Midtfyn Kommune - blandt andet for at få defineret en politik for lokalsamfundene. Seminaret afvikles på lørdag.

DER ER GRUND til at se med optimisme på det nye arbejde - på baggrund af, at flere lokalområder både på Faaborg-egnen og på Midtfyn gennem årene har spillet stærkt ud via velfungerende lokalråd.

Når man ser på lokalrådene i Faaborg Kommune tror jeg imidlertid også, at kommunesammenlægningen og de nye udfordringer/muligheder for lokalsamfundene kommer på et meget belejligt tidspunkt, nemlig som en kærkommen chance for revitalisering af det lokale med- og modspil til politikere og embedsmænd.

GENNEM DE SENERE år har det kunnet være noget tungt at dække generalforsamlinger i lokalrådene i Faaborg Kommune til avisen. For det første: Der er normalt ikke så mange fremmødte - og for det andet: Man må konstatere, at det igen og igen er de samme, der trækker læsset.

Det kunne derfor være håbet, at de ekstra store udfordringer og muligheder - men lad os bare se det i øjnene: Også farer - som lokalsamfundene vil blive udsat for i en storkommune med lidt over 50.000 indbyggere kunne skabe endnu større interesse omkring græsrodsarbejdet i lokalsamfundene. Der bliver nemlig en helt nødvendig kamp for ikke at blive glemt!

NETOP DERFOR er lørdagens seminar i Krarup om lokalsamfundene i Faaborg-Midtfyn Kommune et rigtigt - og vigtigt - initiativ.

Karsten L. Sørensen er avisens områderedaktør i Faaborg

En ny chance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce