En konge på flugt fra besættere

Jesper Christensen har hovedrollen som den stålsatte Kong Haakon, som nægter overgivelse og underkastelse. Pr-foto af filmens plakat.

En konge på flugt fra besættere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ringe Bio og Foreningen Norden viser norsk storfilm

Ringe: Hvert år samarbejder Foreningen Norden Midtfyn og Ringe Bio om visning af en nordisk film. Det bliver lørdag 27. januar kl. 14. Valget er i år faldet på den norske film "Kongens Valg", som fik dansk premiere i 2017. I det historiske drama kommer den tyske hær til Norge den 9. april 1940. Tyskland vil besætte Norge, som man succesfuldt gør det med Danmark, men den norske modstand er stor.

Kongehuset må evakueres, og kongefamilien flygter med tyskerne lige i hælene. Bl.a. udsættes de flygtende for beskydning af fly, men redder sig. Kong Haakon og kronprins Olav bliver tilbage i landet, hvor de må tage en afgørende beslutning. Skal de konfrontere fjenden eller overgive sig betingelsesløst? "Kongens valg" har Jesper Christensen i hovedrollen som kong Haakon, der blev født som dansk prins og fik navnet Carl. Han blev i 1905 valgt til norsk konge ved en folkeafstemning og tog navnet Haakon 7. Sidste år blev filmen årets mest sete i Norge. Den går således i fodsporene på "Max Manus", der også omhandlede landet under Anden Verdenskrig. Biletter koster 70 kr., og cafeen i Ringe Bio er åben fra kl. 13. /EXP

En konge på flugt fra besættere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce