En hel aften med lækker mad og spændende øl

Ole Worregaard er en aktiv mand. I sin fritid er han både formand for Lokal Brugsen og Vester Hæsinge og Omegns Ølsmagerlaug. Og så kører han mindst en gang om ugen på mountainbike. Han er en af initiativtagerne til Gourmet & Beer i X-huset fredag aften den 5. februar.
Foto: Roland Petersen

En hel aften med lækker mad og spændende øl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal du noget fredag aften 5. februar?

Hvis du skal, er det med at få det aflyst i en fart. For her kommer et godt tip til, hvad du kan bruge den fredag aften til:

Du kan tage til Gourmet & Beer i X-huset i Vester Hæsinge.

En hel aften, hvor du får serveret lækker mad og får lejlighed til at smage en masse spændende specialøl. Og endda blive klogere på øl.

Alt det indgår i et arrangement, som Ugeavisen Faaborg laver i samarbejde med Lokal Brugsen i Vester Hæsinge og Vester Hæsinge og Omegns Ølsmagerlaug.

- Vi vil gerne slå et slag for det gode øl og give folk mulighed for at smage noget andet øl end det, de får til hverdag. Supermarkederne har efterhånden fået et ret stort udvalg i specialøl, men det er jo stadig kun en brøkdel af, hvad der findes. Så vi synes, det kunne være spændende at præsentere nogle andre øl end dem, man normalt finder på hylderne, siger Ole Worregaard, som er formand for både brugsen og ølsmagerlavet.

På den måde kommer man et lag dybere ned i øllets verden, og man kan også blive meget klogere, fordi medlemmer af Vester Hæsinge og Omegns Ølsmagerlaug undervejs vil fortælle om ølproduktion.

- Ligesom der er forskel på, hvordan en bøf smager, er der også forskel på, hvornår en øl smager godt. Hvorfor koster nogle øl kun nogle få kroner, mens andre koster 20, 50 eller måske 100 kroner? Vi vil gerne fortælle om de råvarer, der indgår, og hvordan en øl bliver afstemt både i forhold til alkohol, humle, sødme og smagsstoffer. Det er jo noget af det, de belgiske munke er rigtig dygtige til, forklarer Ole Worregaard.

I løbet af aftenen vil deltagerne få lejlighed til at smage fem-syv forskellige slags specialøl. Både udenlandske og danske.

Maden er lige til øllet

Men øl alene gør det ikke. Der skal også mad på bordet. Og her stiller den lokale madklub i Vester Hæsinge op med to kokke, som til aftenen sammensætter en tre rettes menu, som er afstemt i forhold til de øl, deltagerne skal smage. Ligesom øl vil indgå i retterne, der i høj grad bliver baseret på lokale produkter.

Prisen for en billet til det forjættede land i X-huset den 5. februar er 285 kroner. Billetten inkluderer tre retters menu, smagning af fem-syv slags øl og foredrag om øl undervejs.

Billetter kan købes hos Ugeavisen Faaborg, Torvet 8B i Faaborg, og hos Lokal Brugsen i Vester Hæsinge.

Der er maksimalt plads til 100 gæster, så det kan være en god idé at tage en hurtig beslutning og sikre sig billetter. Aftenen begynder klokken 18.

En hel aften med lækker mad og spændende øl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce