En formue for privat pasning


En formue for privat pasning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TAKSTPOLITIK: Ringe Kommune har lagt sig i den fedtede ende med sit tilskud
SALLINGE: Iben Müller og Christoffer Jaeger er tilflyttere. For få år siden valgte de at slå sig ned i Sallinge, men da kendte de heller ikke Ringe Kommunes takstpolitik for privat pasning. Havde de gjort det, ville parret sandsynligvis have fundet en bopæl lige på den anden side af kommunegrænsen.

- Vi bor jo ret tæt på Broby Kommune, og hvis vi bare havde valgt at flytte hertil i stedet, havde vi sparet rigtig mange penge, siger Iben Müller.

3064 kr. for ét barn

Indtil nu er det datteren Hannah på snart tre år, der har været passet privat hos Hilde Seemann i Ølsted. Hver måned har Iben og hendes mand betalt 3064 kroner af egen lomme for pasningen, mens Ringe Kommune er sluppet med 2036 kroner.

- Og vi har ikke fortrudt vores valg. Hilde har været en kæmpe støtte for os, og Hannah er glad for at være der, siger Iben Müller, der derfor for nylig valgte at lade lillebror Ro følge med samme vej.

Når søskenderabatten er fratrukket, betyder det en månedlig udgift for familien på 5228 kroner.

Et politisk valg

I Ringe Kommune har byrådet nemlig besluttet, at tilskuddet til den private pasning er på 50 procent eller maksimalt 2036 kr. om måneden. Andre kommuner har typisk lagt niveauet lidt højere, for eksempel Broby Kommune, der betaler 70 procent af pasningsudgiften ved private ordninger.

- Havde vi boet lidt nordligere, altså i Broby Kommune, havde vores udgift været på 1800 kroner for ét barn, og det er da en mærkbar forskel, siger Iben Müller.

Formanden for Børne- og Kulturudvalget i Ringe Kommune, Lene Høsthaab (V), bedyrer, at takstpolitikken ikke er valgt for at jage børnefamilier ud af kommunen.

- Da vi besluttede det, regnede vi ikke med, at mange ville benytte muligheden for privat pasning, men hvis vi fornemmer et pres fra forældrene, kan det da godt være, vi laver det om, siger hun.

Lene Høsthaab vil således ikke udelukke, at taksten kan blive reguleret opad som led i de kommende budgetforhandlinger.

En formue for privat pasning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce