En flaskepost fra Britta


En flaskepost fra Britta

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU-KAMPAGNE: Eller hvordan Kissinger får det der telefonnummer
FAABORG: - De store problemer i verden - som forurening, fattigdom og sult - skal løses i et samarbejde mellem landene, og i den forbindelse spiller EU en væsentlig rolle. Derfor går jeg ind for EU... Og vi må ikke lukke nogle ude i vor angst og usikkerhed.

Det er hovedbudskabet på et stykke papir af den gode kvalitet fra Faaborg Rådhus - med kommunens våben og en underskrift af borgmester Britta Duelund.

Papiret blev i går puttet i en vinflaske, der blev proppet til - og efterfølgende plantet som flaskepost i Det Sydfynske Øhav fra det gode træskib "Halmø af Kjøbenhavn".

Foreningen Europa 2000 besøger i denne tid 15 danske havne for at slå et slag for EU og ikke mindst et dansk ja til en kommende afstemning om den nye forfatningstraktat. I går lagde Halmø til kaj i Faaborg, hvor Britta Duelund og Jens Hald (V), formand for folketingets udenrigspolitiske nævn, var oplægsholdere.

Jens Hald var i øvrigt netop kommet hjem fra Washington og kunne berette om "en stor bekymring" hos amerikanerne for at Europa bevæger sig i flere forskellige retninger - eksempelvis økonomisk, politisk og militært.

- Den legendariske amerikanske udenrigsminister Henry Kissinger stillede engang i et interview spørgsmålet: - Hvad er egentlig Europas telefonnummer? Den nye forfatning kan netop være med til at skabe det europæiske fundament, Kissingers spørgsmål reelt efterlyste, lød det fra Jens Hald.

Flemming Oppfeldt, formand for Foreningen Europa 2000, understregede i sit indlæg, at det ikke er foreningens mål at skabe et "Europas Forenede Stater", men at der netop i forfatningen er lagt op til "Europas mangfoldige stater" - altså et forpligtende samarbejde mellem lande, der bevarer deres identitet.

Godt 30 nysgerrige var mødt op på kajen i Faaborg for at lyttede til indlæggene - og for efterfølgende at kigge sig rundt på Halmø, der nyrenoveret skinnede flot i den sol, som efterhånden fandt sprækker i de drilske skyer.

Blandt de besøgende var blandt andre også byrådspolitikerne Bjarne Tychsen (DF) og Flemming Bennebjerg.

En flaskepost fra Britta

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce