Én elev koster skole 145.000 kroner


Én elev koster skole 145.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ØKONOMI: Nordagerskolen har elever til tre 8. klasser næste skoleår. Kommunen vil kun betale for to

RINGE:Det kommer til at koste Nordagerskolen i Ringe 145.000 kroner, at der i løbet af skoleåret er flyttet en 7. klasses elev til skolen. For eleverne betyder det færre undervisningstimer, og lærerne får færre timer til forældremøder og forberedelse.

Ringe Kommune vil nemlig ikke betale for den ekstra elev.

Da skolen 1. marts indberettede, hvor mange elever, den forventede at have i 8. klasse næste skoleår, var tallet 56. Det er det maksimale antal elever til to klasser, og medførte derfor kommunalt tilskud til at drive to 8. klasser næste skoleår.

Men den ene tilflytter gør, at Nordagerskolen er tvunget til at oprette tre spor, da det er ulovligt at have en klasse med 29 elever.

Da reglerne siger, at kommunen ikke er forpligtet til at tage højde for til- og fraflytninger efter 1. marts, når den udbetaler tilskud, vil den ikke dække Nordagerskolens ekstraomkostninger.

Det får skoleleder K. K. Jensen til at efterlyse en tildelingsmodel, der er afhængig af det faktiske antal elever, og ikke hvor mange elever, man kan proppe ind i én klasse.

- Vi havde ikke regnet med, politikerne sagde ja, men det havde været rimeligt, siger han.

Også Børne- og Kulturudvalgsformand Lene Høsthaab (V) kan se, det virker forkert, at kommunen ikke vil betale.

- Men vi har udstukket nogle retningslinjer for, hvordan pengene bliver tildelt. De retningslinjer har vi valgt at følge, selv om vi har forståelse for, at det virker forkert, siger hun.

- Men hvor skal vi finde pengene, spørger Lene Høsthaab.

- Så skal vi spare på andre elever eller andre skoler, siger hun.

Ifølge Lene Høsthaab er det for at spare penge, at kommunen betaler efter klassekvotient og ikke pr. elev.

- Når elevtallet stiger, betaler vi pr. klasse, og når det falder, betaler vi pr. elev. Når vi får færre penge ind, er vi nødt til at finde en måde at dele færre ud på, siger hun.

Én elev koster skole 145.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce