En bekostelig affære


En bekostelig affære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunens udgifter til sygedagpenge er vokset gennem de seneste par år.

Og trenden ser ud til at fortsætte ind i 2008, fortæller økonomichef Jørgen Dalsgaard.

Alene i 2007 var man nødt til at give en tillægsbevilling på 15,2 millioner kroner, og også i år har kommunen været tvunget til at finde yderligere 16 millioner kroner på kistebunden. Vel at mærke ud over det, der var budgetteret med ved årets start.

- Det er en udvikling, som vi følger meget nøje, konstaterer økonomichefen, der glæder sig til at se effekten af et nyt initiativ, som skal nedbringe antallet af længerevarende sygedagpengesager.

I alt er man oppe på 160 sager, der har varet længere end 52 uger. Her har kommunen en udgift per person på 173.000 kroner, eller hvad der svarer til knap 28 millioner kroner samlet set.

Målet er at komme ned på 100 sager, mens antallet af personer på sygedagpenge i 27-52 uger, skal nedbringes fra 215 til 190.

Selv om der er meget at spare ved en hurtigere og mere effektiv indsats, advarer Jørgen Dalsgaard mod at tro, at der er tale om penge lige ned i kommunens lomme. I takt med, at stadig flere personer får afklaret deres situation, vil man se en stigning i udgifterne til førtidspension, forudser han.

En bekostelig affære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce