En anderledes jul: Grethe er spændt på sin første jul på plejehjem

89-årige Grethe Fausing er spændt på at fejre sin første jul på plejehjemmet i Ringe, som hun flyttede ind på tidligere i år. I søndags havde hun besøg af oldebørnene, der havde et lille juletræ med til hende, som nu står på hendes kommode. - De var spændt på, hvad jeg syntes om det, griner Grethe Fausing, som er glad for det lille træ. Foto: Michala Bøgetoft

En anderledes jul: Grethe er spændt på sin første jul på plejehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I maj flyttede 89-årige Grethe Fausing ind på Tingager Plejehjem i Ringe, hvor hun nu ser frem til at fejre sin første jul.

Ringe: Små og store julemænd og nissefigurer byder velkommen, når man træder gennem skydedørene på Tingager Plejehjem i Ringe. Her skal julen ikke gå beboernes næser forbi, og for 89-årige Grethe Fausing, som for nyligt er flyttet ind og derfor skal fejre sin første jul på plejehjemmet, er det dejligt, at der er noget liv.

- Min mand og jeg havde en landbrugsejendom i Hillerslev, som vi solgte i 1996. Og så flyttede vi til en ældrevenlig lejlighed i Ringe, hvor han døde halvandet år efter. Så jeg boede der alene indtil maj i år, hvor jeg flyttede på plejehjem, og det her bliver nok det sidste sted, jeg er. Og her er godt at være, smiler Grethe Fausing.

Sidste jul tilbragte hun alene i lejligheden i Ringe, og nu er hun lidt spændt på, hvordan det bliver at holde sin første jul på plejehjemmet.

- Jeg er lidt nervøs ved julen, men jeg ved ikke hvordan det bliver, for jeg har jo ikke prøvet det før, griner hun.

- Men jeg glæder mig, for her bliver ikke stilhed, tilføjer Grethe Fausing, som glæder sig ekstra meget til juledag, hvor børn, børnebørn og oldebørn kommer og julehygger med hende på plejehjemmet i Ringe.

Ekstra forkælelse til plejehjemsbeboere

Inden hun flyttede ind i lejligheden på Tingager Plejehjem plejede hun dog ikke at sidde alene juleaften. Indtil for ti år siden holdt hun jul med sin søn i Odense, der var ambulancefører, men han omkom desværre i et trafikuheld. Hun plejede også at holde jul med datteren Hanne, som bor i København, og Grethe Fausing tog altid toget derover selv, indtil hun en dag faldt og brækkede håndleddet.

- Så endte jeg på sygehuset juleaften, smiler Grethe Fausing og tilføjer, at det er godt, hun ikke skal nogen steder i år - også fordi hun skal huske at tage sin medicin syv gange om dagen.

I stedet glæder hun sig til at julehygge med de andre beboere, som også bliver og fejrer juleaften på plejehjemmet. Og ifølge plejehjemsleder på Tingager Plejehjem, Lene Jelbert, kan beboerne se frem til ekstra meget forkælelse den 24. december.

- Vi spiser god morgenmad og får noget ekstra lækkert til morgenkaffen. Så kommer en af sognets præster og holder julegudstjeneste, og pårørende er meget velkomne, fortæller hun og tilføjer at beboerne i løbet af dagen bliver tilbudt et glas portvin og julegodter, mens andesteg og risalamende med tilhørende mandelgaver og god vin bliver serveret om aftenen, hvor der også kan danses om juletræet.

Og et eller to glas vin siger Grethe Fausing hvert fald ikke nej til.

- Det skal jo også være lidt festligt, selvom vi er nogle gamle folk, blinker hun og griner hjerteligt.

Om serien
Nu er det jul igen - og sikke en glædens tid. Fyens.dk har op til juleaftensdag talt med personer, som ser frem til at fejre jul på en anden måde, end de plejer.
De personer kan du møde i serien "en anderledes jul".

En anderledes jul: Grethe er spændt på sin første jul på plejehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce