En Rugsted til væggen

Jens Rugsted overtog staffeliet fra Nanna Lüders, der måtte male sit kunstværk færdigt i hånden.
Foto: Kim Rune

En Rugsted til væggen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jane Heitmann samlede musikermalerier ind til Børnecancerfonden.

I cykeltøj med pensler, staffeli og maling står Jane Heitmann og bager i backstagens sol.

Hun er troppet op for at få sommerrockens musikere til at kreere kunstværker, der senere skal sælges på en auktion, Radio SFM afholder.

- Pengene skal gå ubeskåret til Børnecancerfonden, og de bliver solgt, når jeg cykler med Team Rynkeby til Paris, fortæller Jane Heitmann.

Først på dagen er der dog ikke mange stjerner ved staffeliet. Kun Johnny Madsen er kommet, og han skal hurtigt videre til en anden koncert. Til gengæld er Jane næsten blevet lovet en ægte Johnny Madsen fra hans galleri, afslører hun.

Et par timer efter er der mere gang i maleriet. Nanna Lüders, der skal synge med på et par af Johnny Madsens numre, har selv spurgt, om hun må male et billede. Og nu er hun i gang med nummer to.

- Hvilken appelsin, der ryger ned i min turban, tænkte jeg, da hun selv kom hen og spurgte, siger en glad Jane Heitmann, før hun stikker hovedet ind i Rugsted-Kreutzfeldts backstagetelt og kommer ud med Jens Rugsted.

Han overtager pladsen ved staffeliet, så Nanna Lüders må male sit kunstværk færdigt i hånden.

Ingen tid til pause

Fem malerier står færdige på græsset, da Stiftstidende ved fem-tiden for sidste gang besøger Jane Heitmann. Hun har endnu ikke haft tid til at holde pause.

Selv om solen stadig bager, og hun ville ønske hun havde taget en kasket på, bliver hun ved, til Runrig har været på som de sidste. Og hun er ikke i tvivl om, at malerierne vil gå som varmt brød.

- Jeg tror da, der er mange, der synes, det er sjovt at have en Rugsted til væggen, siger hun.

En Rugsted til væggen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce