Ekstra penge: Sendes direkte i hallernes pengekasse

I Gislev har man mistet sin skole, og det betyder mindre i kommunalt tilskud. Det tages der højde for i fordelingen af de ekstra penge. Arkivfoto: Kim Rune

Ekstra penge: Sendes direkte i hallernes pengekasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rodet forløb om fordelingen af ekstra penge til hallerne er nu endelig slut. Hallerne kan se frem til flere penge direkte i pengekassen i 2018.

Faaborg-Midtfyn: Det har været frem og tilbage i sagen om, hvordan et tilskud på 1,2 millioner i 2018 til kommunens haller skulle bruges.

Men nu er der blevet enighed om en måde at dele pengene ud på, og det må for flere haller have været værd at vente på. De kan nemlig se frem til en indsprøjtning direkte i pengekassen.

Godt 42.000 kroner sendes der til hver af kommunens 16 haller, mens udskolingshallerne (Brobyværk, Carl Nielsen, Årslev) kan se frem til yderligere 25.000 kroner hver. Også de tre skoleløser haller (Gislev, Korinth, Broby) bliver tilgodeset med hver 62.000 kroner ekstra.

Den model er stort set lig med det forslag, som Borgerlistens mand, Palle Andersen stillede i december, da Kultur- og Lokalsamfundsudvalget skulle beslutte sig for en model. Men her var et flertal mere stemt for administrationens forslag, hvor stort set alle pengene gik til driftsoptimeringspuljer, som hallerne så kunne søge.

Med i flertallet dengang var også udvalgets nuværende formand, Anne Møllegaard Mortensen (DF).

- Vi stemte for administrationens forslag, fordi vi skulle have nedsat et udvalg, som skal ind og se på tilskud til idrætshaller og også til folkeoplysningsområdet. Det kommissorium er ved at blive udfærdiget og skal til vedtagelsen i kommunalbestyrelsen, så udvalget kan komme i gang med arbejdet. Og der er ikke en politiker, som ikke ved, at der skal ske noget med det tilskud, som vi giver til drift, lyder forklaringen fra Anne Møllegaard Mortensen.

Da jeg så beslutningen, skyndte jeg mig at sende en besked rundt til de andre - og med en glad smiley. Det giver luft, og vi kan få budgettet til at nå sammen
Jan Hansen, formand for Korinth Hallen
Sådan fordeles pengene
1,2 millioner blev der sat ekstra af til hallerne i 2018. Puljen er blevet forøget med det ekstra tilskud på 3 x 50.000 kr. til de tre haller uden skole.Til analysearbejde §17,4 afsættes 100.000 kr.

Folkeoplysningens lokaletilskud får 250.000 kr.

Haller basis/skoletilskud, skoleløse haller, skal dele 185.000 kr.

Haller basis/skoletilskud, udskolingsskole, deler 75.000 kr.

740.000 kr. deles mellem alle 16 haller - svarende til 46.250 kr. pr. hal.
I Korinth har man lavet et motionscenter i hallen, for at skabe mere og nødvendig aktivitetet i kampen for hallens overlevelse. Nu kan formand Jan Hansen glæde sig over en større pose penge til hallen i år.  Arkivfoto
I Korinth har man lavet et motionscenter i hallen, for at skabe mere og nødvendig aktivitetet i kampen for hallens overlevelse. Nu kan formand Jan Hansen glæde sig over en større pose penge til hallen i år. Arkivfoto

Halmand jubler

Hun understreger, at det kun er i 2018, modellen gælder. I de kommende år er der også sat ekstra penge af til hallerne. Hvordan de skal fordeles, er endnu ikke besluttet, men det kan meget vel tænkes, at §17-udvalgets analyse af området bliver omdrejningspunkt for den beslutning.

Beslutningen vækker glæde hos formanden for Korinth Hallen, Jan Hansen. Korinth Hallen er blevet skåret gevaldigt i tilskud i de senere år.

- Da jeg så beslutningen, skyndte jeg mig at sende en besked rundt til de andre - og med en glad smiley. Det giver luft, og vi kan få budgettet til at nå sammen, siger halformanden.

- Når vi fulgte med i budgetforhandlingerne og valgkampen, lød det også som om, at de skulle gå til drift. Puljer er også godt, men vi bruger alt vores energi på at drifte hallen, siger formanden.

Han kan godt se fornuften i, at det nedsatte udvalg skal kulegrave området.

- Når man har gjort det, skal man heller ikke binde sig yderligere. Så må vi leve med den usikkerhed indtil videre, siger Jan Hansen.

Palle er glad

For de tre skoleløse haller bliver det ekstra tilskud på cirka 60.000 kroner i år. Det skyldes, at de tre haller mister 50.000 kroner, som ellers er blevet tildelt i en overgangsperiode.

I en mail glæder Borgerlistens Palle Andersen sig over, at hans forslag stort set er vedtaget. Han har fulgt med fra sidelinjen, da han ikke blev valgt til kommunalbestyrelsen i efteråret.

"Så på vegne af ikke mindst de mellemstore haller er vi i Borgerlisten oprigtig tilfreds med, at det lykkedes at udskyde vedtagelsen og skabe opmærksomhed på punktet, så vi fik vores politik/valgløfter igennem. Tilmed uden repræsentation", lyder det fra Palle Andersen.

Han benyttede i december standsningsretten og sendte sagen til afgørelse i kommunalbestyrelsen. En mindre fejl hindrede dog det, og sagen havnede derfor tilbage i udvalget, hvor der nu er truffet en beslutning.

Ekstra penge: Sendes direkte i hallernes pengekasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce