Ekspert: Kvindevold er brutal


Ekspert: Kvindevold er brutal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er en skrøne, at kvinder kun bruger psykisk vold, når de skal sætte deres ægtemand på plads.

De kvinder, der har tendens til aggressiv adfærd, nøjes ikke med at råbe og skrige af deres kærester eller ægtemænd. De slår mindst lige så ofte, som de voldelige mænd, fortæller læge Lise Seidelin.

Klinik i Vejstrup

Hun driver en terapeutisk klinik i Vejstrup på Sydfyn og Mariager i Nordjylland og har de sidste 18 år hjulpet mænd, der har været ofre for såkaldt "husbondvold".

- Kvinderne slår af nøjagtig de samme grunde som mænd. Der opstår et problem, og så hælder de al vreden ud på den, der er tættest på dem. De slår i desperation, i frustration og ofte også på grund af jalousi, forklarer hun.

Ikke så hårdt

Kvinderne slår ikke lige så hårdt, men mindst lige så ofte som mænd. Og mænd finder sig i det, fordi kvinderne bryder dem psykisk ned.

- Igen er det nøjagtigt det samme, der gør sig gældende, som når kvinder bliver slået. Mændene bliver psykisk nedværdiget og ender med at tro på, at det er dem, der er noget galt med. De finder sig i slagene, fordi de synes, de har fortjent dem, forklarer hun.

Lise Seidelin hjælper primært voldsofre, men også voldsmændene, hvis de gerne vil hjælpes.

Hver sin terapeut

- Men jeg har aldrig begge parter inde til konsultation. Hvis et ægtepar eller kærestepar begge søger hjælp, bør de gå til hver deres terapeut, understreger hun.

Lise Seidelin hjælper sine klienter til at få et bedre selvværd, så de bedre kan tackle problemerne med den voldelige. Herefter vælger de selv, om de vil forlade huset eller blive.

- Jeg har da oplevet enkelte tilfælde, hvor de har fået et godt forhold til hinanden. Men det er virkelig hårdt arbejde, understreger hun.

Ekspert: Kvindevold er brutal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce