Ekspert: Fatalt at hjerneskadet ikke får hjælp


Ekspert: Fatalt at hjerneskadet ikke får hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis man sent i livet bliver ramt af en hjerneskade, er det ikke kun vigtigt, at man hurtigt og effektivt kommer i gang med at genoptræne.

Hjælpen må for alt i verden ikke stoppe efter få måneder, mener Hana Malá, der er forsker ved Center for Hjerneskade i København.

- Hjernen er stadig påvirket af skaderne i op til flere år efter en ulykke. Og hvis vi ikke fortsat træner de dele af hjernen, der er blevet påvirkede, er eftervirkningerne svære at bremse. Hjernen vænner sig simpelthen til den dårlige tilstand, forklarer hun.

Overrasket

Hana Malá er derfor overrasket over, at man ikke har tilbudt Kenny Askebjerg fortsat rehabilitering efter de første måneders genoptræning:

- Det er simpelthen for ringe, at vi i vores samfund har mennesker, der kommer ud for en ulykke og ikke bliver tilstrækkelig hjulpet til en bedre hverdag. Alt for ofte skal pårørende drive hjælpen frem, fordi rehabilitering ikke er en del af det almindelige sygesikringssystem, mener hun.

Ofte psykiske mén

Det undrer derfor heller ikke Hana Malá, at Kenny Askebjerg har oplevet at få psykiske problemer efter hjerneskaden.

- Den emotionelle del af hjernen bliver stærkt påvirket og ofte går der noget tid, før reaktionerne sætter ind. Så meget desto vigtigere er det, at både offeret og de pårørende bliver tilbudt hjælp og rådgivning, siger hun.

Hana Malá mener derfor, at genoptræning af Kenny Askebjerg bør tages op igen.

- Det giver god mening at træne ham nu, selvom der er gået et år. Det vil under alle omstændigheder kunne hjælpe ham til et bedre liv.

Ekspert: Fatalt at hjerneskadet ikke får hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce