Eksperimenterende arkitekt planlægger videnscenter i Pejrup

Arkitekten Uffe Black Nielsen har store planer for ejendommen i Pejrup. Arkivfoto: Jacob Boserup

Eksperimenterende arkitekt planlægger videnscenter i Pejrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arkitekten Uffe Black Nielsen har købt ejendommen Øksenhaverne 10 med henblik på at etablere et forstbotanisk videnscenter.

Pejrup: Fascinationen af træ som byggemateriale er drivkraften hos københavnerarkitekten Uffe Black Nielsen, og går det som han håber, vil der i løbet af de næste tre-fire år blive etableret et såkaldt "forstbotanisk center" på ejendommen Øksenhaverne 10 i Pejrup

Ejendommen med tre hektar jord erhvervede Uffe Black Nielsen i efteråret 2017, og han har i øjeblikket en ansøgning til behandling i Faaborg-Midtfyn Kommunes planafdeling.

Ideen er at fjerne de eksisterende bygninger på ejendommen og opføre et nyt bolig/center på 450 kvadratmeter samt en hal/lade på 400-500 kvadratmeter. Yderligere vil der blive indrettet en plads for udførelse og afprøvning af bygningsdele og -konstruktioner i skala 1:1. Desuden skal der plantes en del nye træer på ejendommen I projektbeskrivelsen skriver Uffe Black-Nielsen, at en af ideerne er at skabe en samling af træer på rod, bestående af træsorter som peger på fremtidens byggeri samt byggeriets aptering.

Videnscentret, som Uffe Black-Nielsen i øvrigt etablerer sammen med makkeren John Skovlund, skal bidrage til øget kendskab til og forståelse for anvendelse af træ som byggemateriale samt at udvikle nye metoder og anvendelsesmuligheder for træ. Centret skal desuden varetage tømrerhåndværket historiske betydning og metoder i byggeriet samt udvikle tømrerhåndværket i en nutidig kontekst samt bidrage til formidlingen af dette såvel nationalt som internationalt.

Visionen, som den er formuleret i projektbeskrivelsen, er at favne træet som levende væsen i skov og park, som kernen i det arkitektoniske udsagn og som dominerende materiale i en konstruktion eller bygning.

I sit arbejde er den tømreruddannede arkitekt Uffe Black Nielsen en dedikeret "træmand". Blandt de opgaver, han har på CV-et, er blandt andet et transformationsprojekt for et fiskerleje i Kleivan, Lofoten, Norge, opførelse af en tømmerkonstruktion/bygning i den finske skærgård nordøst fra Åbo, opførelse af byhus i Plomari, Lesvos, Grækenland samt et erstatningsbyggeri for en firlænget gård på Møns sydkyst.

Eksperimenterende arkitekt planlægger videnscenter i Pejrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce