Eks-borgmesters vindmølleplan skudt i sænk


Eks-borgmesters vindmølleplan skudt i sænk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NR. BROBY: Tidligere Broby-borgmester og amtsrådsmedlem for Venstre, Mogens Kirketerp-Møller, Sandholt, må nu skyde en hvid pil efter den vindmølle, han har haft planer om at stille op ved lossepladsen i Sandholts Lyndelse.

Vindmøllen skulle stå som én af tre i en klynge lige nord for kommunegrænsen til Faaborg, mens de to øvrige var tænkt placeret akkurat syd for samme kommuneskel.

Vindmøller nok

Beslutningen står fast efter et møde i økonomiudvalget i går, hvor politikerne drøftede revision af den eksisterende kommuneplan og specifikt diskuterede vindmølleplanlægning i Broby Kommune.

- Vi mener alle, at vi har vindmøller nok i kommunen, siger borgmester Erling Bonnesen (V).

- Vi vil i princippet ikke have flere, men dem, som har fået tilladelse, men endnu ikke er stillet op, vil selvfølgelig kunne realiseres. Det løber vi ikke fra, siger han videre.

Modstanden mod flere vindmøller i Broby har ført til, at de folkevalgte har fjernet vindmøllen ved grænsen til Faaborg fra kommuneplanen.

- Det betyder, at den involverede vindmølleproducent og interessenterne kan arbejde videre med at overbevise amt og kommune om, at den skal stilles op, siger Erling Bonnesen.

To enkeltmøller nordøst og sydvest for Vester Hæsinge, der ikke findes i dag, kan stadig stilles op. Plangrundlaget er i orden, men den såkaldte byggesagsbehandling mangler endnu.

I Vittinge kan en borger, der har fået tilladelse til at stille en mindre husstandsmølle op, således stadig stille den op, hvis vedkommende ønsker det, mens fire eksisterende møller i Ølsted og en mindre lige så eksisterende nordøst for Vittinge også må blive stående.

Tilbage er så det omstridte Hanseseje-projekt på Thorslundsvej i Sandholts Lyndelse. Her vil kommunen fortsat give tilladelse til én af de tre planlagte vindmøller, mens politikerne fastholder kommunens pludselige nej til de to øvrige.

Sjældent anvendt regel

Det er de fire søskende i Hanseseje-projektet så utilfredse med, at de har stævnet Broby Kommune for at få lov til at opføre alle tre - hvilket kommunen selv anbefalede overfor Fyns Amt i 1997.

Siden blev embedsmænd og politikere opmærksomme på det skrå højdegrænseplan - en sjældent anvendt regel i byggeloven - der krævede nabohøring, og det kvalte indtil videre Hanseseje-projektets fulde gennemførelse.

- Om den sag er der intet nyt at fortælle. Vi fastholder, at de kan opstille én mølle, siger borgmesteren.

Eks-borgmesters vindmølleplan skudt i sænk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce