Ejendomsmæglere skal fyre op under kommunens grundsalg

Knap 130 byggegrunde har Faaborg-Midtfyn Kommune aktuelt til salg. Dertil kommer alle de private udstykninger. Grafik: Mikkel Damsgård Petersen

Ejendomsmæglere skal fyre op under kommunens grundsalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faaborg-Midtfyn Kommune vil sætte mere fut i grundsalget ved at tilbyde ejendomsmæglerne en samarbejdsaftale. Aftalen kritiseres af nogle ejendomsmæglere for at være uklar og dårligt betalt.

Faaborg-Midtfyn: I årets første fire måneder har Faaborg-Midtfyn Kommune solgt otte parcelhusgrunde - syv i Sdr. Nærå og en i Rolfsted. Det er én grund mere end på samme tidspunkt sidste år. Alligevel vil kommunen nu sætte ekstra fut i grundsalget ved at tilbyde ejendomsmæglerne en samarbejdsaftale, der giver mæglerne mulighed for at tilbyde deres kunder en kommunal byggegrund.

Kommunalbestyrelsen ventes på sit møde mandag aften at godkende samarbejdsmodellen, som Staben for Politik og Strategi har arbejdet med gennem længere tid.

På forhånd er der i kommunen store forventninger til samarbejdet.

- Ja, bestemt. De har et netværk, som vi kan drage nytte af. De når ud til mange flere potentielle kunder end vi gør med kommunens hjemmeside og avisannoncering, siger Ulla Meilstrup, der står for det kommunale grundsalg.

Aktuelt er der knap 130 parcelhusgrunde til salg fordelt over hele kommunen, halvdelen af dem i Nr. Lyndelse, Sdr. Nærå og Ringe.

Udsigten til at blive spændt for en kommunal vogn modtages med blandede følelser af de ejendomsmæglere, som avisen har talt med.

- Det er så ugennemarbejdet, at jeg ikke vil bruge mere tid på det, siger ejendomsmægler Claus Lopdrup, der er daglig leder og partner i Home, Faaborg.

Han kalder honoraret på 10.000 kroner for en gennemført handel uattraktivt, og er i det hele taget kritisk over for de vilkår, kommunen lægger op til med en samarbejdsaftale.

- Det giver kommunen noget mere markedsføring, men det er uklart, hvad vores opgave og ansvar er, hvis vi skriver under på aftalen, siger Claus Lopdrup.

Han peger blandt andet på, at alle mæglere, der går med i samarbejdet, kan udbyde alle kommunale grunde til salg, og de forpligter sig til at formidle salg på boligsiden.dk. Den formidling har ejendomsmæglerne omkostninger ved, men det er kun den mægler, der stiller med en køber, som får honoraret. Samtidig ligger det også i aftalen, at kommunen selv kan sælge en grund, måske for næsen af en potentiel kunde, som en ejendomsmægler har støvet op.

Det er så ugennemarbejdet, at jeg ikke vil bruge mere tid på det.
Claus Lopdrup, ejendomsmægler, Home Faaborg

Fint med et samarbejde

Anders Askov Jensen fra Nybolig i Ringe falder heller ikke ligefrem i svime over et honorar på 10.000 kroner, men ser dog mere positivt på kommunens initiativ.

- 10.000 kroner vil vi ikke udføre det for. Det er langt under markedspris, så der skal flere penge på bordet, hvis vi skal have en aftale. Men det er positivt, at kommunen begynder at se den vej. Det er jo oplagt, når vi sidder og arbejder med det til dagligt, siger Anders Askov Jensen.

Han mener, at et samarbejde mellem ejendomsmæglerne og kommunen også kan bruges til at give mere lige konkurrencevilkår.

- Det kniber lidt i dag, for eksempel når kommunen ikke betaler skat af sine byggegrunde, mens der skal betales skat af de usolgte grunde i en privat udstykning. Det vil være fint, hvis der bliver lidt mere åbenhed om den slags, siger Anders Askov Jensen.

Det hører med til historien, at netop Nybolig står for salget af byggegrunde på Platan Allé og Linde Allé. Det er private udstykninger foretaget af gårdejer Niels Knud Eriksen, Kørbitzdal.

Ejendomsmæglere skal fyre op under kommunens grundsalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce