Egeskovløbet for 41. gang

200 veteranmotorcykler deltager i årets udgave af Egeskovløbet, som afvikles i morgen.
Foto: Robert Wengler

Egeskovløbet for 41. gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

200 veteranmotorcykler er med i årets udgave af Egeskovløbet

EGESKOV: Der bliver med garanti masser af nostalgi og oldtimer-stemning, når motorcykelentusiaster med hang til gamle maskiner i weekenden samles på Egeskov Slot.

I morgen er det nemlig blevet tid til afviklingen af det traditionsrige Egeskovløbet, der i år køres for 41. gang.

Det er Danmarks Veteran Motorcykelklub, der står bag løbet, som har start og mål på Egeskov Slot.

Løbet afvikles som et klassisk orienteringsløb over 90 kilometer, hvor den første af de 200 deltagende veteranmotorcykler sendes af sted med kanonsalut klokken 10.30.

30 kilometer i timen

Herefter sendes der to motorcykler af sted i minuttet på ruten, der blandt andet går over Stenstrup, Vester Åby og Faaborg inden en indlagt pause på 45 minutter på rastepladsen ved Skovtrolden i Svanninge Bakker. Herefter går turen tilbage mod slottet via Korinth, Højrup og Espe.

Og selv om de gamle motorcykler sagtens kan køre stærkt, så vil de kunne ses på vejene i et ganske adstadigt tempo, fortæller Eigil Sørensen, som er ansvarlig for løbet.

- Deltagerne skal rundt til kontrolposter på ruten. Og kørerne skal holde en gennemsnitsfart på 30 kilometer i timen. Ellers får de strafpoint, fortæller han.

For at deltage i Egeskovløbet skal man eje en motorcykel fra før 1940, og de ældste deltagende motorcykler er fra 1916. Men det er ikke kun maskinerne, som har en del år på bagen. Også flere af ejerne har rundet en vis alder, og den ældste deltager er Svend Nissen fra Middelfart, som er fyldt 90 år.

Skulle man i morgen have lyst til at opleve de gamle cykler, så er der rig mulighed for at møde op ved slottet fra morgenstunden, hvor deltagerne gør klar til løbet.

Lørdag aften slutter deltagerne af med en fællesspisning, hvor også præmieoverrækkelsen finder sted.

Egeskovløbet for 41. gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce