Efterskole mister sin forstander og grundlægger

Til sommer skilles deres veje. Helge Andersen Lund (t.v.) fortsætter som solo-forstander på Faaborgegnens Efterskole i Horne. Michael Taagaard, der var med til at grundlægge skolen for 15 år siden, skal i gang med at starte en helt ny friskole i Odense. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg

Efterskole mister sin forstander og grundlægger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Michael Thagaard, der var med til at grundlægge Faaborgegnens Efterskole, skal sparke ny friskole i gang i Odense. Helge Andersen Lund fortsætter alene på posten som forstander, og skolen søger ny viceforstander.

Horne: Siden 2014 har Michael Thagaard og Helge Andersen Lund kørt parløb som ligeværdige forstandere på Faaborgegnens Efterskole i Horne.

Til sommer forsvinder den ene halvdel af den konstellation. Michael Thagaard, der var med til at starte efterskolen sammen med Niels Brunse tilbage i 2003, går nye veje med sit arbejdsliv. Han skal nu igen være med til at løbe en ny skole i gang. Denne gang er det en helt ny friskole i Odense, som ikke findes endnu.

Så han stopper i Horne med skoleårets udgang. I stedet kører Helge Andersen Lund videre alene på posten som forstander. Og skolen har nu slået stillingen som viceforstander op med ansøgningsfrist 22. maj.

- Selvfølgelig er det en kapacitet, vi mister, når en af skolens grundlæggere stopper. Det vil det altid være. Men vi er en skole båret af en meget dygtig og dedikeret medarbejdergruppe med mange års erfaring. Vi finder alle sammen stor glæde ved at lave det her som et fælles projekt. Så vi er på ingen måde i panik. Vi er ude i god tid med at finde en ny viceforstander, siger Helge Andersen Lund.

Unikt makkerskab

Om baggrunden for at fortsætte blot med én forstander siger Helge Andersen Lund:

- Jeg har snakket med bestyrelsen om det, og de er heldigvis enige i, at nu prøver vi at køre videre på den måde. Det makkerskab, Michael og jeg har, er jo noget, der er vokset ud af, at vi har arbejdet tæt sammen lige siden 2011. Det er måske ikke så nemt lige at gå ud og søge.

Helge Andersen Lund kan godt forestille sig, at et nyt makkerskab måske kan udvikles, så skolen igen på et tidspunkt kommer til at køre med to forstandere.

Niels Brunse gik på pension i 2014, og da havde han kørt parløb med Michael Thagaard som forstandere. Dengang overtog Helge Andersen Lund posten fra Niels Brunse.

Helge Andersen Lund har været ansat på skolen siden 2009 og bor med sin familie på skolen, der er indrettet i det tidligere plejehjem Gammel Møllegaard.

Efterskole mister sin forstander og grundlægger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce