Til april tages første spadestik til cykelstien fra Kværndrup til Egeskov Mølle. Det står klart efter en dispensation fra fredningsnævnet.

Vejen til at besøge Egeskov Slot bliver fremover noget lettere, hvis man kommer på gåben eller cykel. Nu melder Vejdirektoratet nemlig, at første spadestik til cykelstien fra Kværndrup til Egeskov Mølle, der også går forbi Egeskov Slot, tages til april.

Det sker efter, fredningsnævnet har givet sin dispensation i forhold til de beskyttede stendiger mellem Kværndrup og Slots Alléen.

Vejdirektoratet har tidligere fået bevilling til at anlægge cykelsti mellem Kværndrup og Egeskov Mølle ved Grønnebjergvej, men projektet er flere gange blevet udskudt, blandt andet på grund af sikkerhedsmæssige årsager.

Men nu ser det altså ud til, at de sidste forhindringer er væk, og Vejdirektoratet forventer, at cykelstien kan stå færdig til november.

Glæde på slottet

Direktøren for Egeskov Slot ser frem til den nye 2,9 kilometer cykelsti.

- Den nye cykelsti fra Kværndrup får en kolossal betydning for os. Trafiksikkerhedsmæssigt har vi i dag det problem, at rigtig mange udenlandske turister går ude på Bøjdenvejen, som er stærkt trafikeret, for at nå herud. Folk kan fremover enten gå eller cykle langs cykelstien fra Kværndrup, og den klare forbedring af infrastrukturen hilser vi velkommen, siger direktør for Egeskov Slot, Henrik Neelmeyer.

Også hos Vejdirektoratet er der glæde over, at dispensationen nu er på plads, og arbejdet med cykelstien kan begynde.

- Projektet har været et stykke tid undervejs, og det er vores oplevelse, at cykelstien er savnet i lokalområdet. Det bliver rigtig godt at forbedre trafiksikkerheden for turisterne til Egeskov Slot, skolebørn og pendlere, siger Sonja Petersen, projektleder ved Vejdirektoraret.

  • Af:

    Færdiguddannet som journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i januar 2016. Jeg har siden da vikarieret på Fyens Stiftstidendes redaktion i Ringe og Assens, hvor jeg blandt andet skriver om samfund, erhverv og krimi.