Efter renovering: Faaborgs vandrerhjem er tilbage i topform

Eva Hviid er i hopla, når hun går i køkkenet, og det kommer gæsterne på Danhostel Faaborg til at mærke. Foto: Kim Rune

Efter renovering: Faaborgs vandrerhjem er tilbage i topform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nye forpagter Eva Hviid overtager et tip-top renoveret Danhostel Faaborg. På lørdag inviterer hun alle indenfor for at se, hvor flot det hele er blevet.

Faaborg: Næsten alt er nyt. Sengene, møblerne, farverne på væggene. Faaborg-Midtfyn Kommune har givet Faaborgs gamle vandrerhjem den helt store make-over, og i dag fremstår bygningerne i Grønnegade i absolut topform - klar til at tage imod sommerens invasion af turister.

Ny er også forpagteren. Eva Hviid hedder hun. Som 58-årig realiserer hun nu en drøm, hun faktisk har båret på hele livet.

- Jeg kan godt lide at give folk en god oplevelse, og jeg har altid drømt om at få min egen café, campingplads eller vandrerhjem. Så jeg kunne næsten ikke tro på, at det var rigtigt, da muligheden pludselig bød sig her i Faaborg. Det var en drøm, der gik i opfyldelse, fortæller hun.

Som barn og siden som voksen har hun selv tilbragt mange ferier på vandrerhjem og sætter stor pris på det fællesskab og den uformelle atmosfære, som man finder på netop et vandrerhjem.

- Jeg har altid holdt af netop denne ferieform, hvor værdier som fællesskab, nærvær og socialt samvær er i centrum, fortæller Eva Hviid.

Fakta
Eva Hviid er født og opvokset i København, men har boet på Fyn siden 1996.Hun er gift med Steen Hviid, og parret har tilsammen tre voksne børn.

Danhostel Faaborg har 21 værelser med tilsammen 76 senge.

Vandrerhjemmet er indrettet i Grønnegade 71, 72 og 73.

Eva Hviid holder Åbent Hus på lørdag den 13. januar 2018 i tidsrummet 13.00-16.00.
Vandrerhjemmets spisestue er blevet malet og møbleret med helt nye FDB-møbler. Foto: Kim Rune
Vandrerhjemmets spisestue er blevet malet og møbleret med helt nye FDB-møbler. Foto: Kim Rune

Ville være kok

Oprindelig er hun dog uddannet pædagog, og i en lang årrække var hun leder af børnehaven i Espe. En omlægning af institutioner i området kostede hende jobbet i slutningen af 2014.

Så hvad gør en 55-årig pædagog, der har brugt det meste af sit arbejdsliv på at opdrage børn, i den situation? Hun starter selvfølgelig på Kold College for at lære restaurationsbranchen bedre at kende.

- Jeg startede med at tage et seks ugers kursus på Kold, og min plan var egentlig at blive kok, fortæller hun.

Hun opgav dog ret hurtigt at tage uddannelsen, men som ledig fandt hun i stedet et aktiveringsjob i køkkenet på konferencehotellet Hotel Signatur i Nyborg.

- Her arbejdede jeg gratis i en måned, og da den var gået, fik jeg et fast job i køkkenet. Jeg holder virkelig meget af det og har lært utrolig meget, som jeg nu tager med mig til vandrerhjemmet i Faaborg, fortæller hun.

Samtlige 71 senge i vandrerhjemmet er blevet udskiftet, og gæster fortæller, at man sover godt på de nye madrasser. Foto: Kim Rune
Samtlige 71 senge i vandrerhjemmet er blevet udskiftet, og gæster fortæller, at man sover godt på de nye madrasser. Foto: Kim Rune

Sidste job i karrieren

Eva Hviid har nemlig et højt ambitionsniveau for driften af Faaborgs gamle vandrerhjem. Ud over en klassisk stor morgenbuffet med hjemmebagt brød hver dag, vil hun også tilbyde gæsterne at smøre en madpakke, kaffe/kage om eftermiddagen, og bestiller gæsterne i tide, kan hun også skrue et aftensmåltid sammen.

- Jeg stortrives i det køkken, og mit mål er, at det skal kvalificere sig til at få et økomærke. Jeg satser på så mange gode, lokale produkter som muligt, siger hun.

Nye er også åbningstiderne.

I de senere år har vandrerhjemmet kun holdt åben i sommerhalvåret, men Eva vil holde det åbent hele året. Frem til 1. april 2018 kører hun stadig på arbejde i Nyborg, så der vil kun være åbent i weekender og helligdage. Men derefter vil der være åbent året rundt. Hun og ægtemanden Steen har udlejet deres store landejendom i Ellinge og er netop flyttet ind i den lille lejlighed på 50 kvadratmeter, der er til rådighed for forpagteren på 2. sal i vandrerhjemmet.

- Så ja. Der er ikke meget plads, men det er hyggeligt. Vi vil virkelig det her, og derfor bad jeg også om at få en fireårig kontrakt i stedet for den toårige, som Faaborg Midtfyn Kommune foreslog. Det her bliver det sidste job i mit arbejdsliv, siger Eva Hviid.

Synlig for faaborgenserne

Udover at leje senge ud til turister, har Eva Hviid også planer om at gøre Danhostel Faaborg mere synlig i lokalområdet. Det skal blandt ske ved månedlige arrangementer møntet på faaborgenserne.

- Det kan være fælles spisning, musik, foredrag eller andre spændende arrangementer. Det vigtige for mig er, at stedet bliver integreret hos lokalbefolkningen og med tiden bliver et af byens nye mødesteder, hvor man samles og oplever ting i fællesskab, siger hun.

De senere år har der været stor udskiftning på forpagterposten, blandt andet fordi vandrerhjemmet var temmelig nedslidt. Men Eva Hviid satser på, at vandrerhjemmet fremover bliver en succeshistorie.

- Med den stand, som Danhostel Faaborg er i nu, er der alle muligheder for at gøre det, siger hun.

Alle der har lyst til at se, hvad man kan få af renoveringer for de fire millioner kroner, kommunen har brugt, er velkommen til at kigge ind i vandrerhjemmet på lørdag. Der er åbent hus fra 13 til 16.

Efter renovering: Faaborgs vandrerhjem er tilbage i topform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce