Efter ransagning: 39-årig straffet for at have samuraisværd og machete

39-årig frikendt for at køre bil i frakendelsestiden. Arkivfoto: Michael Bager

Efter ransagning: 39-årig straffet for at have samuraisværd og machete

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

39-årig dømt for at besidde samuraisværd og machete - men frikendt for at køre bil i frakendelsestiden.

Haastrup: En 39-årig mand slap med en bøde på 3000 kroner for at være i besiddelse af et skarpslebet samuraisværd samt en skarptsleben machete med en en klinge på 45 centimeter.

De to store knive blev fundet, da politiet den 13. juli 2017 ransagede en ejendom i Haastrup. Her havde den 39-årige anbragt dem dagen før ransagningen, forklarede han i retten. Politiet fandt desuden 6,,31 gram hashmix og en joint, der tilhørte den 39-årige. Manden, der ikke boede på adressen, erkendte begge forhold, da sagen tirsdag var for retten i Svendborg. Normalt er straffen for at være i besiddelse af ulovlige knive den dobbelte, men da manden er på kontanthjælp, fik han halveret bødestraffen.

Til gengæld blev den 39-årige frikendt for at være fører - uden kørekort - af en ældre VW Passat, da denne blev stoppet i Svendborg den 31. juli sidste år.

I retten forklarede en politiassistent, at han ved Hvidkilde Gods havde observeret bilen, som politiet havde et vågent øje på, fordi ejeren var efterlyst. Politiassistenten, der var i en civil bil, noterede sig, at den havde en mandlig fører og satte efter bilen. Bilen kørte dog videre i flere minutter trods både blink- og lygtesignaler fra politibilen.

- Alle andre biler stoppede eller holdt ind til siden, men ikke denne, forklarede politiassistenten.

Mens han fulgte efter Passaten, kunne han igennem bilens bagrude observere livlig aktivitet inden i bilen. Der blev tilsyneladende byttet rundt mellem passagerer og fører i bilen, og da bilen endelig blev bragt til standsning, var det pludselig en kvinde, der sad ved rattet, mens den 39-årige tiltalte sad på passagersædet. På bagsædet sammen med et barn sad kvindens samlever, der var den efterlyste ejer af bilen. Kvinden var den eneste i bilen med et gyldigt kørekort.

I retten forklarede kvinden som vidne - og ikke som tiltalt - at der ikke have foregået ombytning af pladser i bilen. Hun havde kørt den hele tiden.

- Men jeg gik i panik, da politiet pludselig var der, sagde hun som forklaring på, at bilen ikke stoppede, da politiet signalerede med både blinklys og sirene.

Da politiassistenten ikke med sikkerhed kunne sige, hvilken af de to mænd, der havde ført bilen, da han observerede den første gang, valgte anklageren at frafalde tiltalen.

Efter ransagning: 39-årig straffet for at have samuraisværd og machete

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce