Efter p-kritik i Faaborg: Ejer af p-plads er på tilbagetog

Siden Universparkering fra Århus for et års tid siden overtog kontrollen med sparekassens to P-pladser i Faaborg er der blevet uddelt mange dummebøder a 750 kroner. Her er det en bilejer på pladsen ved Grønnegade, der er gået i fælden. Arkivfoto: Palle Søby

Efter p-kritik i Faaborg: Ejer af p-plads er på tilbagetog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sparekassen Fyn vil forsøge at finde en anden måde at kontrollere parkeringspladserne ved Herregårdscenteret og i Grønnegade på. Det har aldrig været meningen at genere kunderne, forklarer regionsdirektør Jan Klink Andersen.

Faaborg: En meget aggressiv håndhævelse af parkeringsreglerne på Sparekassen Fyns p-plads foran Herregårdscentret og på den lille p-plads i Grønnegade bag Røde Kors-butikken er måske ved at forsvinde.

Sådan lyder det i hvert fald på sparekassens regionsdirektør, Jan Klink Andersen, der er lidt rystet over de mange reaktioner, der har været på, at Ugeavisen Faaborg for 14 dage siden tog emnet op i en klumme.

Læserne undrer sig blandt andet over, at p-vagten nærmest står på lur sidst på eftermiddagen for at uddele afgifter på 750 kroner til folk, der lige har forladt deres bil på en næsten tom parkeringsplads.

Ifølge Jan Klink Andersen har det aldrig været meningen, at kunder med ærinder i Herregårdscentret skulle udsættes for en bøderegn. Intentionen var den stik modsatte.

- Vi er brandærgerlige over, at det er blevet et tema med de parkeringsafgifter, for vi har egentlig kun villet det bedste for kunderne og de handlende i byen, siger han.

Han forklarer, at kontrollen oprindelig blev indført, fordi der var problemer med mange biler parkeret i Kanneworffs Gaard i Grønnegade, og at kommunens Keld Moseholm-skulptur "Lene i Gyngen", der står i netop den gård var blevet påkørt. I den forbindelse blev gården lukket for parkering, og der blev etableret reserverede pladser til sparekassens lejere og tidsbegrænset parkering på p-pladsen i Grønnegade.

Samtidig blev der lavet tidsbegrænset parkering ved Herregårdscentret - ifølge regionsdirektøren for at sikre, at der er ledige parkeringspladser til både sparekassens kunder og i særdeleshed til kunderne til biblioteket, apoteket og frisøren.

P-kontrol i Faaborg
Faaborg-Midtfyn Kommune har varslet, at den kommunale parkeringskontrol vil træde i kraft efter nytår.Afgiften fra en "kommunal" parkeringsvagt bliver på 510 kroner.

Private parkeringsselskaber kører landet over med parkeringsafgifter på 750 kroner.

Universparkering er tilknyttet advokatfirmaet UniversAdvokater i Aarhus.

Universparkering, som man i øvrigt hverken kan maile eller ringe til, hvis man har fået en afgift, har på hjemmesiden givet sig selv tilnavnet "Det venlige parkeringsselskab".

Sparekassen sadler om

Men de mange reaktioner fra borgerne får nu sparekassen til at sadle om.

- Vi har besluttet at indlede en dialog med kommunen, om vi kan skabe de samme vilkår på vores to pladser som på de øvrige parkeringspladser i byen, forklarer Jan Klink Andersen.

- Vil I forsøge at få kommunens parkeringsvagter til at kontrollere jeres pladser også?

- Jeg ved ikke, hvad der kan lade sig gøre, men det vil vi gå i dialog med kommunen om. Der skal ikke være forskel på vores pladser og på de øvrige parkeringspladser i byen - heller ikke på afgiftens størrelse, siger han.

Det er parkeringsfirmaet Universparkering i Århus, der i øjeblikket har opgaven med at overvåge sparekassens to parkeringspladser. Sparekassen modtager en procentdel af det, der kommer ind i afgifter, forklarer Jan Klink Andersen.

- Men det er altså ikke nogen indtjeningscase for os. Aftalen er ikke lavet for, at vi skal tjene penge på det. Det, vi får ud af det, går stort set lige op med det, som det koster at vedligeholde pladsen, siger regionsdirektøren.

Efter p-kritik i Faaborg: Ejer af p-plads er på tilbagetog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce