OK-tanken i Vester Hæsinge bliver nu udbudt til salg i anparter - planen er, at den lukningstruede lokalbrugs kan få tilført ny kapital ved at sælge anlægget til et anpartsselskab.

Vester Hæsinge: Går man med en lille drøm om at blive medejer af en benzintankstation, så kan drømmen nu realiseres i Vester Hæsinge.

Her er der nemlig planer om at stifte et nyt anpartsselskab - VHE Tanken ApS - der skal købe byens OK-tankanlæg af Lokalbrugsen.

Målet er at rejse et sted mellem 200.000 og 300.000 kroner på denne måde.

Formålet er todelt. Dels sikrer det, at der også fremover vil være et veldrevet tankanlæg i landsbyen, men nok så vigtigt kan det rejse noget kapital, så den nødlidende brugs har noget at forhandle med i et kommende møde med de største kreditorer, Coop og Nordea, forklarer formanden for Lokalbrugsen, Ole Worregård.

- Det vil være vores bud på en rekonstruktion af Brugsen, når vi i næste uge skal tale med vores kreditorer og prøve at finde en løsning. Brugsen har jo en gæld, der gør, at vi også er afhængige af at få den reduceret i et eller andet omfang, siger Ole Worregård.

Andelstanken blev introduceret, da Vester Hæsinge Brugs i søndags holdt et krisemøde, hvor 120 kunder og interessenter var mødt op.

- Det var meget opmuntrende, at så mange bakkede op om brugsen, siger Ole Worregård.

Kort deadline

Initiativet til en andelsselskab kommer fra Vester Hæsinge-egnens Udviklingsråd og Erhvervsklubben.

I praksis vil der blive solgt anparter på værdierne 2000, 5000, 10.000 og 25.000 kroner, og hvis planen lykkes, skal brugsen betale en årlig leje til det nye andelsselskab mod at kunne drive tankanlægget, der omsætter for cirka 150.000 kroner årligt.

Anpartshaverne bliver medejere af anlægget, som jo også vil kunne drives videre, selvom det ikke længere er en brugs i byen.

Der kan tegnes andele frem til den 31. september, og folk der har indbetalt et beløb kan nå at fortryde helt frem til den stiftende generalforsamling.

- Men hvis det viser sig, at konstruktionen ikke kan lade sig gøre, så får folk naturligvis deres penge tilbage meget hurtigt, siger Ole Worregård

Der arbejdes også med andre tiltag såsom at skære ned i åbningstiden og i at få andre indtægtsgivende aktiviteter i lokalerne.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på lokalredaktionen i Faaborg med særligt fokus på børne- og undervisningsområdet, samt hvad der rør sig i det lokale erhvervsliv.

Mere om emnet

Se alle
1
Redning lykkedes ikke: Brugsen i Vester Hæsinge må lukke

Redning lykkedes ikke: Brugsen i Vester Hæsinge må lukke

Brugs i overlevelseskamp: Forhandler med kreditorerne

Brugs i overlevelseskamp: Forhandler med kreditorerne

4
Sidste chance: Her hænger brugsen i en tynd tråd

Sidste chance: Her hænger brugsen i en tynd tråd