Efter konkurs: Politikerne dropper p-pladser til fordel for boliger på tank-grund

Biler parkerer i dag på den tomme grund på Algade. En gang i fremtiden kommer der boliger på stedet. Foto: René Johansen

Efter konkurs: Politikerne dropper p-pladser til fordel for boliger på tank-grund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne dropper tanken om p-pladser på den tidligere minicenter-grund i Ringe. I stedet skal der opføres nye boliger.

Ringe: Nye boliger er på vej i den centrale del af Ringe, for på kommunalbestyrelsesmødet mandag aften besluttede politikerne, at Algade 62-64, hvor Nærkøb og en frisør tidligere havde adresse, fremover skal være boligområde.

Kommunen sikrede sig grunden på tvangsauktion for cirka et år siden - i øvrigt for næsen af ejendomsinvestor Hans Jørgensen, der også havde set sig lun på bygningerne og grunden.

- Det var den helt rigtige beslutning, at vi købte grunden. Det er en central placering i Ringe, og det giver god mening, at vi fortætter byen lige her, lød det fra Søren Kristensen (V).

Der bliver tale om etageboliger, og netop højden på byggeriet blev genstand for en længere debat i byrådssalen, som denne aften var Ferritslev Fritidscenter.

- Nu får vi nogle input, når vi holder et borgermøde. Umiddelbart tænker jeg, at det nok vil være muligt at bygge i halvanden til to etager, men jeg glæder mig til at høre, hvad der kommer ud af mødet, tilføjede Søren Kristensen med henvisning til, at der på et tidspunkt indkaldes til borgermøde i Ringe.

Jeg kan godt forestille mig et byggeri i to en halv etager. Det må være en smuk udsigt over Ringe Sø
Søren Clemmensen, Konservative

K: Smuk udsigt

De efterhånden faldefærdige bygninger på grunden blev revet ned i juli. SF'eren Torben Smith ser også frem til, at der bygges nyt, men han advarede på mødet mod, at der bygges højt.

- Det var ingen fryd for øjet. Der skal ikke ligge butikker eller liberalt erhverv, det skal laves til boliger. Men det skal passe ind i det eksisterende byggeri, så jeg vil anbefale, at der bygges i halvanden etage, påpegede Torben Smith, mens Søren Clemmensen (K) godt kunne se et højere byggeri.

- Jeg kan godt forestille mig et byggeri i to en halv etager. Det må være en smuk udsigt over Ringe Sø, lød det fra Søren Clemmensen, der var enig med SF'eren i, at boliger er det rigtige frem for nye butikslokaler.

- Det er logik, at vi ikke skal lave butikker. En større del af omsætningen lægges på nettet, og den kultur tror jeg ikke, at vi kan ændre på, mente Søren Clemmensen.

Vent på borgermødet

Enhedslistens Morten Schjøtt var også stemt for et byggeri i halvanden etage som de øvrige huse i nærheden. Debatten om højden fik Søren Kristensen tilbage i talerækken.

- Vi skal ikke piske en stemning op imod to en halv etager. Lad os nu vente og se, formanede Venstremanden.

Han fik opbakning fra den modsatte side af den midlertidige byrådssal.

- Der venter en besigtigelse på stedet sammen med lokalområdet, og jeg glæder mig til at høre, hvad de mener. Vi skal ikke lægge os fast på halvanden eller to en halv etager på forhånd, sagde socialdemokraten Brian Bisgaard.

Lars Scheby (R) afslørede, at han i første omgang godt kunne se en stor butik på stedet, men blev overbevist om boligprojektet i Teknik- og Miljøudvalget, mens partikollegaen Søren Hillers nævnte muligheden for at lave et seniorbofællesskab.

Med beslutningen om boliger dropper politikerne idéen om at omdanne grunden til p-pladser. Det har været et ønske fra folkene i Ringe Museum, som gerne så p-pladsen foran museet inddraget til en lille have, og at der i stedet blev parkeret på den tidligere minicenter-grund.

Efter konkurs: Politikerne dropper p-pladser til fordel for boliger på tank-grund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce