Efter heftig debat i byrådet: Ny aftale sikrer spilfabriks fremtid

Faaborg-Midtfyn Kommunes politikere skød mandag aften 300.000 kroner i Den Fynske Spilfabrik. Arkivfoto: Robert Wengler

Efter heftig debat i byrådet: Ny aftale sikrer spilfabriks fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spilfabrikken blev mandag aften kaldt en "dødssejler", men endte alligevel med 300.000 kroner i en såkaldt partnerskabsaftale.

Årslev: 300.000 kroner. Så mange kommunale kroner får Den Fynske Spilfabrik i 2019.

Spilfabrikken har fordelt over de seneste tre år modtaget en million kroner i støtte fra kommunen. Og med en ny partnerskabsaftale skyder Faaborg-Midtfyn Kommune igen penge i projektet.

Tidligere har spilfabrikken haft et stort fokus på uddannelse, men nu vil spilfabrikken i højere grad bære præg af et iværksættermiljø.

"Dødssejler"

Selvom et flertal i kommunalbestyrelsen mandag aften vedtog den nye aftale, fik spilfabrikken hårde ord med på vejen.

- Spilfabrikken har aldrig leveret det, de lovede, og kommer aldrig til det, mente SF's Torben Smith, der kaldte projektet en "dødssejler" og ikke overraskende stemte imod.

Heller ikke Enhedslistens Morten Schjøtt var begejstret for partnerskabsaftalen.

- Jeg stemte oprindeligt for, men det blev aldrig det, vi havde regnet med. Jeg mener ikke, det er det, vi skal bruge pengene på, for dem har vi ikke så mange af, argumenterede han.

Sidste gang modtog spilfabrikken penge i støtte, mens det denne gang er en såkaldt partnerskabsaftale, hvori der indgår modydelser.

- Jeg giver ikke en klap for forskellen, bemærkede den konservative Søren Clemmensen dog, der også stemte imod aftalen.

Godt samspil

Venstres Kristian Nielsen talte derimod for aftalen til de 300.000 kroner.

- Spilfabrikken har udviklet sig til noget helt andet, og der er andre folk med i dag. Det giver også et godt samspil med, hvad der i forvejen foregår i Årslev og på Polymeren, mente han.

Modydelserne, som Faaborg-Midtfyn Kommune får gavn af, og som spilfabrikken forpligter sig til, tæller et styrket iværksættermiljø med flere iværksættere - fra nuværende 13 til 25 i slutningen af 2019. Iværksætterne skal i fremtiden også findens indenfor flere forskellige områder såsom spiludvikling, digitalisering og medier.

Samtidig skal spilfabrikken lave events, der kan tiltrække nye iværksættere og udvide kendskabet til Polymeren og Årslev som et kreativt miljø. Dertil kommer events og undervisning i forbindelse med det kommunale skoleforløb "Den kulturelle rygsæk".

Ikke alle kommunalbestyrelsesmedlemmer kunne dog tilslutte sig aftalen. SF, Enhedslisten, Konservative og René Jørgensen fra DF, stemte alle imod.

Efter heftig debat i byrådet: Ny aftale sikrer spilfabriks fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce