Efter hasardspil på kro: Anklager kræver femcifret bøde til kroejer

Under Egeskov Marked sidste år blev der spillet for store summer på kroen i Kværndrup. Arkivfoto

Efter hasardspil på kro: Anklager kræver femcifret bøde til kroejer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

144.000 kroner blev der beslaglagt fra én mand i forbindelse med hasardspil på Kværndrup Kro ved Egeskov Marked. Nu kræver anklagemyndigheden kroejeren idømt en bøde for at lægge hus til det ulovlig spil.

Kværndrup: Hasardspil i dagene op til og under årets Egeskov Marked. Et ulovligt spil, der involverede mange, mange tusinde kroner.

Det var tilfældet på Kværndrup Kro under markedet sidste år, og nu risikerer kroens ejer en femcifret bøde for at lægge hus til hasardspillet.

Det er i hvert fald det, som anklager Anne Marie von Lowzow lagde op til, da sagen var for Retten i Svendborg. Kroens ejer, Troels Jakobsen, er nemlig blevet tiltalt for at "yde husrum" til en navngiven person, der arrangerede hasardspillet "6'eren".

- Der har ikke været en aftale mellem de to, men det kan ikke være forbigået hans opmærksomhed, at det her er foregået i hans restaurant. Det er det, han skal forhindre, men det er ikke sket. Det er ikke nok at hænge skilt op, mente anklageren med henvisning til kroejerens forklaring i retten.

Her påpegede han, at der var hængt mange skilte op med "Hasardspil forbudt".

- Det er ikke nok at hænge skilte op og så lukke øjnene. Det er nok det, han har gjort, mente Anne Marie von Lowzow.

Der har ikke været en aftale mellem de to, men det kan ikke være forbigået hans opmærksomhed, at det her er foregået i hans restaurant. Det er det, han skal forhindre, men det er ikke sket. Det er ikke nok at hænge skilt op
Anne Marie von Lowzow, anklager Fyns Politi

Anonyme tip

Det var anonyme tip, der fik politiet til at dukke op på kroen natten til den 17. september sidste år. Her var der godt gang i hasardspillet rundt om et bord, hvor femten personer med penge i hånden var forsamlet.

Spillet blev styret af en mand, som erkendte, at han stod bag og var bankør, og at han også havde spillet på stedet i de tre foregående dage - fra midt på eftermiddagen og til kroen lukkede klokken 2.

Bankøren skulle ifølge anklageren have forklaret, at han den ene dag havde et overskud på 30.000 kroner, den anden et underskud på 16.000 kroner, mens han lørdag eftermiddag lavede et overskud på 26.000 kroner på spillet.

Ved politiets ankomst lå der 56.000 kroner og en spilleplade på bordet. I lommen på manden bag spillet hev politiet cirka 88.000 kroner op. De cirka 144.000 kroner blev beslaglagt af politiet.

Ifølge anklageren var det ret åbenlyst, at der foregik noget ulovligt bagerst i kroen i flere dage, men både Troels Jakobsen og en servitrice, der var indkaldt som vidne, nægtede et hvert kendskab til hasardspillet.

- Der har været snakket om ulovligt spil i de 13 år, jeg har haft kroen. Derfor har jeg hængt sedler op, lød det fra Troels Jakobsen.

Forlod kroen

Han understregede samtidig, at han mest befandt sig bag baren, og at der var op mod et par hundrede gæster i kroen under Egeskov Marked, og derfor havde han ikke bemærket det ulovlig pil.

- Der er 15 meter ned til lokalet. Jeg har ikke kunne se, hvad der foregik. Der er gæster som rafler eller spiller kort. Det må man gerne, bemærkede han.

Troels Jakobsen var ikke selv på stedet, da politiet dukkede op den pågældende nat. Han havde forladt kroen og begivet sig til privaten på førstesalen hen på aftenen.

Kroejeren er derfor også tiltalt for at have undladt at lede kroens drift ved enten selv at være til stede eller have ansat en bestyrer til det at gøre det i hans fravær.

Troels Jakobsen nægter sig skyldig i begge forhold, og der falder dom i sagen på tirsdag.

Efter hasardspil på kro: Anklager kræver femcifret bøde til kroejer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce