Midtfyn: Seks voldstilfælde mod seks forskellige personer - blandt andet en pædagog på et opholdssted for unge.

Det var anklageskriftet, som mødte en 18-årige mand, da han forleden troppede op i Retten i Svendborg.

Manden erkendte de mange tilfælde af vold, hvor han ofte slog med knyttet hånd i ansigtet på sine ofre. I et enkelt tilfælde trampede han også en anden mand i maven, da vedkommende faldt omkuld efter flere slag i hovedet.

De nærmere omstændigheder omkring overfaldene er ikke oplyst i domsudskriften, men de er foregået fra 14. september 2016 og frem til januar 2018. En mentalundersøgelse af den 18-årige viser, at hans mentale tilstand kan sidestilles med en let grad af mental retardering.

Den 18-årige fik derfor en dom om tilsyn af kommunen, og som betyder at han, i lovsprog, skal efterkomme kommunens bestemmelse om ophold og arbejde. Udgangen på retssagen betyder også, at det er statskassen, der skal betale sagens omkostninger.

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.