Halvandet år efter eksplosionsbrand genåbner Stig Andersen i totaltrenoverede og udvidede bygninger 1. maj

Faaborg: Mandag strøg kransen til tops over spærene på Faaborg Autoværksted, og der kom højt belagt smørebrød på pladerne på bordbukkene mellem de kolde mure. Det er et rejsegilde, der har ladet vente på sig, for det var helt tilbage til den 15. december 2015, at Stig Andersens 25 år gamle værksted på en time blev forvandlet til en rygende ruinhob.

- Det lød som Beirut da kemikalieflasker og bildæk sprang i en endeløs række af eksplosioner, fortalte Stig Andersen, efter den dramatiske eftermiddag.

Han måtte løbe ud af værkstedet med flammer, der slikkede ham op af benene, da nogle benzindampe blev antændt og straks forårsagede et altfortærrende inferno. To biler, stort set alt værktøj og inventar gik til, og bygningen blev så ødelagt, at næsten intet af dem kunne genbruges.

I mellemtiden har Stig Andersen og hans faste mekaniker gennem mere end 25 år, Knud Skov, lejet sig ind i et værksted på Engvej. Omsorgsfulde og loyale kunder strømmede til med blomster, flasker og sympatitilkendegivelser, så den lille virksomhed er egentlig kommet ganske godt videre.

- Men jeg glæder mig til at komme hjem på Svendborgvej. Det er her, jeg har bygget det hele op, her jeg kan lide at følge med i hvad der sker, der er her, jeg hører til, siger Stig Andersen, 56.

Han har lovning på, at han kan tage det genopførte værksted i brug 1. maj og kan ikke helt skjule sin irration over at tovtrækkerier med forsikringsselskabet har betydet, at det skulle vare så længe. En smule ekstra tid er der gået med, at Stig Andersen også har ønsket sig en førstesal over en del af værkstedet, hvor fruen, Helle Find Andersen, kan have kontor til at tage sig af bogholderi og regnskab.

- Ja, jeg måtte selv have muldvarpen op af lommen, siger han.

Hvor meget branden totalt har kostet ham, siger Stig Andersen, at han ikke har overblik over.

- Men jeg er i hvert fald langt fra holdt skadesløs, bemærker han.

Håndværkerne på genopbygningen er tømrer Ulrik Fyrsterling, Ringe, murer Jens Sandberg, Odense, Vester Aaby Installatørforretning og VVS Eksperten, Odense.

Se videoer fra branden herunder:

  • JO -

    Af:

    Områderedaktør for Faaborg-Midtfyn med base i Faaborg. Har arbejdet med journalistik siden midten af 80'erne. Kom til Faaborg i 2006.

Mere om emnet

Se alle
Rejste sig efter brand: Autoværksted hjemme i vante omgivelser

Rejste sig efter brand: Autoværksted hjemme i vante omgivelser

Efter branden: Værksted er klar igen

Efter branden: Værksted er klar igen

Brand åd alt andet end det vigtige

Brand åd alt andet end det vigtige