Beboer i Gundestrup har jævnligt fat i unge, som kommer for at køre stærkt hen over den berygtede Gundestrup-bakke, hvor to unge mistede livet ved ulykke i november. Politiet tror ikke på idéen om at jævne bakken ud

Gundestrup: Det var meget voldsomt, da en 18-årig mand og en 17-årig pige kørte galt og mistede livet på den lille vej mellem Vester Åby og Gundestrup onsdag den 9. november om eftermiddagen.

Bilen blev skåret over i to dele, da den ramte et vejtræ i et par meters højde. De to unge blev slynget ud på marken og var dræbt på stedet, mens bilens motor røg 15-20 meter i den anden retning og ind gennem et hegn på den modsatte side af vejen.

Dødsulykken ved Gundestrup

Ulykken skete onsdag 9. november lidt før klokken 16.En 18-årig mand fra Korinth og en 17-årig pige fra Vester Skerninge/Ollerup-området blev dræbt på stedet, da de kørte galt ved Gundestrup-bakken lige uden for Gundestrup.

Allerede samme aften samledes venner og bekendte på ulykkesstedet for at dele sorgen, og næste eftermiddag mødtes pårørende og venner igen for at lægge blomster og lys.

Beboere i Gundestrup har både før og efter ulykken været i dialog med politiet og Svendborg og Faaborg-Midtfyn Kommuner for at få gjort noget ved trafiksikkerheden gennem Gundestrup.

Efter et møde på ulykkesstedet for nylig er forskellige tiltag under overvejelse, blandt andet bedre afmærkning af vejbanen og nedsættelse af hastighedsgrænsen gennem Gundestrup fra 60 til 50 kilometer i timen.

Det var indlysende, at hastigheden måtte have været høj ved ulykken, som skete lige ved den berygtede Gundestrup-bakke. Det er en lille, brat bakke, som tiltrækker fartglade unge, fordi bilen næsten "flyver" hen over bakken, når hastigheden kommer op omkring 100 kilometer i timen eller mere.

Fænomenet lever fortsat

Og selv om man skulle tro, at dødsulykken 9. november måtte være til skræk og advarsel for alle, har den åbenbart ikke aflivet fænomenet med Gundestrup-bakken.

- Næsten hver weekend sker det, at der kommer nogle unge og gasser op for at køre stærkt hen over bakken. Jeg har haft fat i dem flere gange. Hvis jeg ser, de kører stærkt her forbi husene, sætter jeg en trillebør ud på vejen og standser dem og siger: "Nu kører I ordentligt", fortæller Jack Feldtsing, der bor på Gundestrupvej 18 i et af de fire huse, der ligger tættest på ulykkesstedet.

- Det er ikke så meget de unge her fra lokalområdet. Dem har vi nogenlunde styr på. Men de kommer fra hele Fyn, helt fra Nordfyn har der været nogle stykker, fortæller Jack Feldtsing.

- Jeg har cyklet den vej hver dag i 35 år, og jeg har da også som ung knægt prøvet at køre stærkt i bil hen over Gundestrup-bakken. Men dengang var det nogle gamle skramlekasser, vi kørte rundt i. Problemet er, at de unge i dag har biler, der kan køre meget stærkere, siger Jack Feldtsing.

- Der er jo sket flere uheld tidligere, blot ikke så alvorlige som det her. Men du kan jo se skrabemærker på asfalten, hvor bilernes bundkar har stødt på, tilføjer han.

Jævn bakken ud

Hvis det stod til Jack Feldtsing, burde Gundestrup-bakken jævnes med jorden, altså flades ud, så det ikke længere var så attraktivt for de unge at opsøge stedet.

Men den løsning tror politiet ikke så meget på.

- Så findes der jo mange "Gundestrup-bakker" rundt omkring, som man kunne jævne ud. Jeg er ikke sikker på, det er en god idé at jævne bakken og gøre det til en "motorvej" i stedet. Så kan folk jo køre endnu stærkere, siger Johannes Damkjær fra Fyns Politis trafikafdeling.

Hans kollega Holger Warmbier har samme holdning:

- Der er også folk, der kører ind i vejtræer. Men vi kan jo ikke fjerne alle vejtræer eller jævne alle bakker. Der er masser af steder rundt omkring, hvor man kan se dækmærker i asfalten eller ridser fra bundkar, der har skrabet på. Men vi kan ikke gardere os totalt mod folk, der vil køre tosset. Hvis man kører efter forholdene, sker der jo ikke noget på en strækning som den ved Gundestrup, siger Holger Warmbier.

Politiets jurister er endnu ikke helt færdige med at behandle dødsulykken, og derfor har det ikke været muligt at få oplyst, hvad politiets endelige konklusion er, og hvad de tekniske undersøgelser har vist.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
4
To blev dræbt ved Gundestrup: Nu er hastigheden beregnet: 111 km/t

To blev dræbt ved Gundestrup: Nu er hastigheden beregnet: 111 km/t

Naboer til dødsulykke: Nu tror vi på, der sker noget

Naboer til dødsulykke: Nu tror vi på, der sker noget