Stig Andersen og makkeren Knud Skov er klar til kunder og biler igen, efter den brand, der lagde Faaborg Autoværksted i sodsværtede ruiner den 15. december sidste år.

I sagens natur er det ikke på Svendborgvej 22, hvor der stadig pågår oprydning efter branden. Mekanikerne har lejet sig ind på Engvej 41 i værkstedsbygninger der stod tomme, fordi Faaborg Autoteknik for et lille års tids siden flyttede til ny adresse på Assensvej.

- Jeg ved ikke, hvornår vi kan komme tilbage til den gamle adresse, men det er helt klart planen, at vi flytter tilbage. Men som enhver kan se, venter ligger der et større projekt forude, bemærker Stig Andersen.

Selv sidder han begravet i papirarbejde, forsikringssager, diverse tilladelser fra myndigheder og registrerings af alskens redskaber og værktøjer, han har måttet købe hjem i stedet for det, branden ødelagde.

- Det er utrolig meget løsøre, man slet ikke var klar over, man havde, før man pludselig står og mangler det, men vi skal ikke klage, vi er her, og det er det vigtigste, siger konstaterer Stig Andersen.

Biler og værktøj gik tabt

Han og Knud Skov fandt pludselig sig selv fanget i et flammehav, da der under deres arbejde med et skifte en benzinpumpe på en bil, opstod en eksplosionsagtig brand i benzindampene. De måtte kaste sig ud ad de nærmeste port- og døråbninger, Stig Andersen, 55, med ild i buksebenene, Knud Skov, 62, med svedne øjenbryn.

Ved branden gik to biler og alt værktøj, maskiner og andet interiør tabt. Hvor meget de samlede tab beløber sig til, er stadig ikke gjort op.

Imens mekanikerne har knoklet med at blive klar på den midlertidige adresse, har kunderne været forstående og medfølende. Det er strømmet ind med hilsner, blomster og flasker i grad, der er helt overvældende:

- Jeg er så taknemmelig over den sympati, vi møder. Den er en stor drivkraft i forhold til at komme videre, bemærker Stig Andersen.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Autoværksted rejser sig efter brand

Autoværksted rejser sig efter brand

7
Video fra brandtomt: Uvis fremtid for udbrændt værksted

Video fra brandtomt: Uvis fremtid for udbrændt værksted

7
Voldsom brand: - Flammerne løb op ad benene på mig

Voldsom brand: - Flammerne løb op ad benene på mig