Tillidsmand på jobcentret i Ringe roser sine kolleger efter torsdagens dramatiske optrin, hvor en 30-årig mand hældte benzin ud over sig selv og truede med at stikke ild på.

Ringe: - Det er selvfølgelig en voldsom episode og tragisk at opleve både for de berørte borgere og for medarbejderne. Heldigvis er det ikke noget, der sker normalt - så vi har behov for at evaluere hele forløbet, når der er faldet ro på.

Sådan siger Line Moth, der er fællestillidsmand for socialrådgiverne på Jobcenter Faaborg-Midtfyn i Ringe, efter torsdagens dramatiske sitaution, hvor en 30-årig mand hældte benzin ud over sig selv og truede med at tænde ild i modtagelseskontoret på jobcentret.

- Stemningen er selvfølgelig trykket, for det betyder meget for vores medarbejdere, at de kan gå sikkert på arbejde. Heldigvis har vi et godt kollegaskab, så vi sørger for at tage hånd om hinanden, og så bruger vi fredagen på at debriefe, forklarer Line Moth.

Roser medarbejdere

Fællestillidsmanden var ikke selv på arbejde torsdag eftermiddag, men hun har kun ros til overs for den måde, kollegerne håndterede situationen på.

- Vi har nogle dygtige medarbejdere i jobcentret, og de fortjener stor anerkendelse og respekt for at have håndteret den her situation. Nu har vi brug for ro til at fordøje oplevelsen, siger Line Moth.

En række medarbejdere er blevet tilbudt krisehjælp, og flere har ifølge Line Moth taget imod tilbuddet.

Den 30-årige mand, der stod bag benzin-optrinnet, er stadig tilbageholdt af politiet. Anklagemyndigheden overvejer fortsat, om manden skal løslades, eller om han skal fremstilles i grundlovsforhør.

  • Journalist portræt

    Af:

    Lokalredaktør siden 2009 på Fynske Mediers redaktion i Ringe, hvor jeg laver lokaljournalistik om Midtfyn til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, ugeavisen Midtfynsposten samt fyens.dk og mitfyn.dk. Tidligere lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Faaborg. Ansat i Fynske Medier/Fyens Stiftstidende siden 2006.

Mere om emnet

Se alle
10
Drama på jobcenter: Ung mand overhældte sig selv med benzin

Drama på jobcenter: Ung mand overhældte sig selv med benzin

Havde lighter i hånden: Politiet sigter 30-årig for trusler på jobcenter

Havde lighter i hånden: Politiet sigter 30-årig for trusler på jobcenter

Akut brandfare: Jobcenter holder lukket fredag

Akut brandfare: Jobcenter holder lukket fredag