Efter 100 ansøgninger: Nyuddannet må tage job på Zanzibar

I dag tager Mikael Ernstsen afsted til Zanzibar i fire og en halv måned. Med sig har han ikke andet end den tyve kilo tunge rygsæk. Foto: Kim Rune

Efter 100 ansøgninger: Nyuddannet må tage job på Zanzibar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mikael Ernstsen har i tre år været færdiguddannet kandidat i idræt og sundhed. Men han har endnu ikke haft et arbejde i Danmark. På hans CV finder man dog både stillinger i Grønland og Zanzibar. Og nu er han igen på vej væk fra den danske kulde.

Nr. Lyndelse: I en stue i Nr. Lyndelse står en stor, sort og grå rygsæk klar. Onsdag tog den af sted på en lang rejse. Sneen og kulden i Danmark bliver skiftet ud med azurblåt hav og høj solskin. Mikael Ernstsen tager med sin rygsæk 4,5 måned til Zanzibar. Her har han fundet det arbejde, han ikke kunne finde i Danmark.

I 2015 blev Mikael Ernstsen færdig med sin kandidat i idræt og sundhed fra Syddansk Universitet. Klar til at indtage arbejdsmarkedet. Men sådan skulle det ikke gå. 100 ansøgninger. Én samtale. Og intet arbejde i udsigt. Det var realiteten. Manglende erfaring var den tilbagevendende begrundelse.

- Det er sindssygt frustrerende. Man føler, man har valgt forkert, eller at man mangler noget som person, siger han.

Det billede tegnede sig også for mange af de studerende, han gik på studie med, fortæller han.

Vi får rigtig god mad, men rugbrød og leverpostej er savnet.
Mikael Ernstsen, kandidat i idræt og sundhed og viceforstander på Zanzibar Adventureschool.
Zanzibar Adventure School
Højskolen ligger på den afrikanske ø Zanzibar. Den er drevet på danske højskoleværdier, men den er både tanzaniansk og skandinavisk ejet.

Som elev på skolen kan man enten tage på det ophold, der hedder Zanzibar Højskolen. Det er et fire måneder langt forløb, hvor man både får undervisning, laver frivilligt arbejde, går på opdagelse i kulturen og diverse sportslige aktiviteter.

Man kan også tage afsted på det ophold, der hedder Hands On Zanzibar. Det er et forløb på 4,5 måned, hvor højskolelivet bliver kombineret med frivilligt arbejde. Det er det forløb, Mikael Ernstsen arbejder med.

På højskolen kan man lave mange forskellige ting i fritiden. Man kan tage dykkercertifikat, spille beach volley, tage ind til Dar Es Salaam, fordybe sig i swahili eller bare dase ved det blå vand, der omringer skolen.

Flere oplysninger om højskolen kan findes her.

Kilde: Zanzibar Adventure School
Mikael Ernstsen har været hjemme siden den 24. december. Det danske landskab fyldt med sne har været til stor glæde for ham. Foto: Kim Rune
Mikael Ernstsen har været hjemme siden den 24. december. Det danske landskab fyldt med sne har været til stor glæde for ham. Foto: Kim Rune

Udlandet er løsningen

For Mikael Ernstsen skulle løsningen findes i udlandet. Først blev han ansat i Grønland. Men efter hjemkomsten var der stadig ikke noget arbejde til ham i Danmark, og derfor tog han afsted igen. Denne gang til det eksotiske Zanzibar som idrætsunderviser på Zanzibar Adventure School.

- Det er jo helt vildt spændende. Man får et indblik i en anden kultur og nogle andre værdier i livet, og det sætter ens liv i perspektiv, siger han.

Men ønsket om et arbejde i Danmark fik ham til at tage hjem i december 2017 efter et år. Selvom han kom hjem rigere på erfaring, har Mikael Ernstsen stadig ikke haft succes med jobjagten i Danmark tre år efter endt uddannelse.

- Det føles ikke som om, at det har haft nogen betydning herhjemme, selvom det har givet mig relevant viden og erhvervserfaring, fortæller han.

"Man savner sne"

Onsdag tog Mikael Ernstsen atter den store rygsæk på skuldrene. På vej til den afrikanske ø, Zanzibar. Lærertjansen på Zanzibar Adventure School bliver skiftet ud med et job som viceforstander samme sted. Det betyder, at han nu kan nyde godt af at have aircondition på værelset. Noget, der klinger godt i hans ører.

- Det er varmt konstant. Og der er ikke variation i årstiderne. Der er regnsæson, hvor det også blæser. Men man kommer til at savne sne, siger Mikael Ernstsen.

Derfor er idrætstimerne også lagt fra otte til ni om morgenen eller mellem fem og seks om aftenen.

Det er ikke kun det danske vejr, der kan være svært at vinke farvel til.

- Vi får rigtig god mad, men rugbrød og leverpostej er savnet, fortæller Mikael Ernstsen.

Danmark er drømmen

Selvom han er langt væk hjemmefra, er det ikke hjemve eller manglen på vinter, der gør, at opholdet har en udløbsdato.

- Jeg savner at have en fast base. Et sted, hvor jeg kan stifte familie og føle mig hjemme, siger han.

Om et lille halvt års tid bliver tasken igen pakket og leverpostejmadderne er inden for rækkevidde. Om tasken bliver pakket permanent ud i Danmark, ved han endnu ikke. Men han ved, at det er et arbejde på en højskole i Danmark, der er drømmen.

- Jeg kan godt lide det værdisæt, der er på en højskole, fortæller Mikael Ernstsen.

Efter 100 ansøgninger: Nyuddannet må tage job på Zanzibar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce