E-mail skaber mystik om rotter

Denne mail, der fortæller, at tre rotter er dræbt i smækfælder, er sendt fra Anticimex til Faaborg-Midtfyn Kommune.

E-mail skaber mystik om rotter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skadedyrsfirmaet Anticimex har oplyst til kommunen, at der er dræbt tre rotter i smækfælder i Super Brugsen i Faaborg. - Der er sket en fejl, siger direktøren

Faaborg: Søndag 6. december fangede skadedyrsfirmaet Anticimex én rotte ved hjælp af en såkaldt rottehund i SuperBrugsen i Faaborg.

Den melding har hidtil været fremme, og den melding fastholder både Anticimex og Super Brugsen.

Men i en e-mail, som Anticimex sender til Faaborg-Midtfyn Kommune 7. december om rotteforekomst i Super Brugsen i Mellemgade, står der, at "der blev søndag dræbt 3 rotter i smækfælder".

Meldingen i e-mailen - som Fyens Stiftstidende er i besiddelse af - overrasker brugsuddeler Lars Stenfeldt

- De må blande noget sammen. Der er ikke fanget rotter i smækfælder her. Det er der ikke. Det må stå for Anticimex’ egen regning, siger Lars Stenfeldt.

Jens Christian Nørbæk, der står som afsender af mailen fra Anticimex, kan ikke forklare, hvorfor der er nævnt tre rotter i smækfælder.

- Jeg ved det ikke. Jeg har bare sendt den videre, siger han og henviser til, at han har fået sin information fra Anticimex’ tekniker Jørgen Olsen, som var ude på stedet i Super Brugsen 6. december.

Men Jørgen Olsen siger imidlertid:

- Han har ikke fået den information af mig.

- Men hvordan kan det så være, at der står, at der søndag blev dræbt tre rotter i smækfælder?

- Det ved jeg ikke. Jeg kan ikke svare på det. Jeg var vidne til, at rottehunden havde taget én rotte, svarer Jørgen Olsen.

- Der er sket en fejl

Direktøren for Anticimex, Bo Petersen, fastholder, at der er fanget én rotte med en hund, og at der ikke er fundet flere rotter i Super Brugsen siden.

- Hvis der er blevet sendt sådan en mail, er det en fejl, der er sket. Det er groft beklageligt, at det er sket, siger Bo Petersen.

Han mener, at der må være sket en menneskelig fejl i hans virksomhed, hvor nogle sager muligvis er blevet blandet sammen.

- Vi har cirka 20 til 25 anmeldelser til kommunerne hver uge, forklarer han.

- Men er det ikke en problem, at det er forkerte oplysninger I indrapporterer til kommunen. Rotter er vel en alvorlig sag?

- Jo, det er vigtigt at holde kommunen orienteret. Det er det specielt i forhold til fødevaresikkerhed, siger Bo Petersen, som i samme åndedrag pointerer:

- Det væsentlige her er, at der bliver fulgt op på det, der skal følges op på. Og på intet tidspunkt har forbrugernes fødevaresikkerhed været sat på spil.

Skiftede firma undervejs

Super Brugsen i Faaborg har i flere år haft en sikringsordning hos det private skadedyrsfirma Mortalin.

Men utilfredshed med dette firma betød, at Super Brugsen midt i rottebekæmpelsen skiftede til et andet privatefirma: Anticimex.

Det har givet anledning til kritik, at man er skiftet fra ét privat firma til et andet privat firma uden at inddrage kommunen, der har hovedansvaret for rottebekæmpelse.

- Man får jo nogle lovløse tilstande. Man skal ikke spille firmaerne ud mod hinanden. Det bliver noget rod, sagde Miljøministeriets rottekonsulent Peter Weile forleden til Fyens Stiftstidende.

Fødevareregion tilfreds

Hos Fødevareregion Syd lyder meldingen, at man 7. december havde en tilsynsførende ude at besøge Super Brugsen og her gennemgå Aniticimex’ rapport og dokumentation for forløbet.

- Vi snakker med dem (Anticimex; red.) om, hvad de har gjort, og hvad de har fundet, siger kontrolchef i fødevareregionen Nils Marling.

Og Fødevareregionen har været tilfreds med dokumentationen, for Super Brugsen får nemlig lov at genåbne 8. december.

- Med deres rapport skriver de under på, at de vurderer, at problemet er løst, forklarer Nils Marling, der har fuld tillid til det professionelle rottefirma trods firmaets fejlagtige e-mail til kommunen.

pews@fyens.dk

E-mail skaber mystik om rotter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce