Dødsstød til Tømmergården


Dødsstød til Tømmergården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne har besluttet, at Tømmergården skal være endeligt lukket med udgangen af 2009

1. januar 2010 er der ingen demente tilbage på Tømmergården i Faaborg. Der er i hvert fald ikke noget personale til at passe dem, der måtte være.

Det besluttede politikerne i Socialudvalget mandag aften.

Tidligere har der ikke været nogen dato på, hvornår det dødsdømte bofællesskab skulle lukke helt, bland andet fordi de syv beboere bor i egne lejligheder, så man ikke uden videre må tvinge dem til at flytte.

Men nu har Socialudvalget efter ældrechef Allan Chri­stian­sens indstilling altså besluttet, at slutdatoen bliver december 2009.

- Vi har forsøgt at tilbyde beboerne på Tømmergården og deres pårørende, at de kan blive flyttet uden omkostninger til andre plejecentre. Men ingen har taget imod tilbuddet. Derfor må vi gøre noget, siger Herdis Hanghøi (V), formand for Socialudvalget.

Ældrechef Allan Chri­stiansen forklarer, at ved at lade Tømmergården fortsætte overholder kommunen ikke de nationale regler om harmonisering.

- Vi må simpelthen ikke lade beboerne på Tømmergården få en bedre service end andre ældre i kommunen, siger han.

Hvis de demente - i realiteten deres pårørende - ikke ønsker at flytte inden udgangen af næste år, vil de være overladt til en meget ringere service end på de øvrige plejecentre i kommunen.

- Er det forsvarligt i forhold til de demente og den pleje, de har krav på?

- Vi tilbyder dem jo et alternativ, som de er meget velkomne til at følge og få en plads på et plejecenter, siger Herdis Hanghøi.

Ingen radikal støtte

Det var dog ikke et enigt Socialudvalg, som vendte tomlen op for projekt "Luk Tømmergården".

De Radikales Jørgen Tyllesen ville ikke stemme for.

- Jeg mener ikke, det er den rigtige løsning at lukke Tømmergården. Og jeg mener slet ikke, vi skal bruge tvang. Så lang tid beboerne og deres pårørende ønsker at bo på Tømmergården, vil jeg kæmpe for deres rettigheder, siger han.

Han mener ikke, det er forsvarligt, at kommunen blot tilbyder hjemmehjælp til de demente, som måtte blive på Tømmergården.

- Ville du have din demente far til at bo sådan et sted? Jeg ville ikke. Og jeg mener, kommunen udøver tvang på denne måde, og det vil jeg ikke være med til, siger Jørgen Tyllesen.

Han er dog alene om at stemme imod, og derfor får hans holdninger i praksis ingen betydning.

Beslutningen er taget, og Herdis Hanghøi vil godt tale med de pårørende om, hvad det betyder. Men politikerne skifter ikke mening.

- Beslutningen er truffet og der er ikke mulighed for at ændre den, siger hun.
Tømmergården
Den gamle Faaborg Kommune oprettede i sin tid et bofællesskab for demente på Tømmergården.

Politikerne i Faaborg-Midtfyn Kommune besluttede i november at udfase Tømmergården. Blandt andet fordi en plads dér er langt dyrere end på kommunens øvrige plejecentre.

Beboerne kan ikke tvinges fra deres bolig. Men politikerne har netop besluttet, at fra december 2009 bliver der kun sat det antal penge af til Tømmergården, som svarer til, hvad beboerne ville koste på ét af kommunens øvrige plejecentre.

Dødsstød til Tømmergården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce