Dobbeltnavn til storkommune


Dobbeltnavn til storkommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DÅB:Midtfynske politikere stod sammen om navnet Faaborg-Midtfyn Kommune

FAABORG:De havde fået, hvad de kom efter og mere til, Trine Greve og Britta Duelund, da de mandag formiddag rejste sig fra forhandlingsbordet på rådhuset i Faaborg.

Men hvor det som regel er positivt at få lidt ekstra i posen, var det denne gang ikke med Faaborg-delegationens gode vilje, de måtte acceptere at få hæftet betegnelsen "Midtfyn" bag på "Faaborg" ved navngivelsen af den nye fælles storkommune.

Der var dog ikke så meget at gøre ved det, for de fire midtfynske kommuner med Ringe i spidsen stod sammen og krævede den store ny døbt Faaborg-Midtfyn Kommune. Men selv om Faaborg-politikernes mandat oprindeligt lød på at kræve navnet Faaborg Kommune, er det en ikke fuldstændig utilfreds borgmester, der gør status.

- Vi har ikke været helt enige, men for os er det vigtigt, at navnet Faaborg bliver slået fast. Vi har så også fået Midtfyn med som symbol på de fire andre kommuner, og det er et udmærket kompromis, siger Britta Duelund (S).

Faaborg for turismen

Ringes Bo Andersen (V) var mere begejstret.

- Nu er vi nødt til at lægge sognerådspolitikken bag os. Det nye navn er med til at signalere, at vi står sammen, understreger han.

Han er ikke ked af, at der ikke blev plads til hans egen kommunes navn.

-Nej, Midtfyn er dækkende og viser, at de midtfynske kommuner er med til at bære storkommunen. Det er mere vigtigt, at Faaborg er med, for det betyder meget i forhold til turismen, understreger Bo Andersen.

På et hasteindkaldt møde i aftes besluttede Faaborgs økonomiudvalg og formændene for byrådets grupper at godkende forhandlingsresultatet. Også blandt modstanderne af Midtfyn kunne man finde tilfredshed med navnet.

- Jeg foretrak nok Faaborg Kommune, men i det mindste er rækkefølgen i orden, siger løsgænger Palle Petersen.

Bevarer byvåben

Byrådets anden løsgænger, den tidligere Venstre-mand Søren Snedker, kunne ikke tilslutte sig anbefalingen.

- Jeg ser det som et meget lille plaster på såret, efter administrationen er blevet sendt til Ringe. Når det er sket, er det bedøvende ligegyldigt, hvad navnet er.

Det samme mener Ove K. Pedersen (H).

- Det er noget fis, hvis man tror, at Faaborgs borgere æder den indrømmelse, siger han.

Som et led i navnekompromiset bliver Faaborgs historiske byvåben også den nye storkommunes logo.

Dobbeltnavn til storkommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce